Utrecht Oost

Selecteer Pagina

HideOut opent haar deuren weer

HideOut opent haar deuren weer

Op woensdag 22 november heeft het grootste Science Café van de Hogeschool Utrecht haar deuren weer geopend. Om vier uur ’s middags werd het lint doorgeknipt door nieuwe voorzitter Quinn Holthuis. ‘Er stond echt een hele rij’.

Het deed Quinn Holthuis pijn om de HideOut dicht te zien en toen heeft ze besloten om bij het nieuwe bestuur te gaan. ‘Ik moet later ook echt mijn eigen horecazaak krijgen, dus dit is de perfecte oefenruimte’.  Quinn vindt het leuk om leiding te geven en werkt al zes jaar in de horeca. Daarom vervult ze de plek als voorzitter van het nieuwe bestuur.

De HideOut is tweeëneenhalve maand later opengegaan dan gepland doordat er een meerjarenplan gemaakt moest worden (dit moet eens in de vijf jaar). En dit houdt in dat er een contract moest komen tussen de HU en de HideOut met algemene regels zoals openingstijden. Dit noem je een concessieovereenkomst.

Ook was het contract met de leverancier verlopen en deze kon pas getekend worden als er een concessieovereenkomst was. ‘Het was echt wachten, punt voor punt.’

Het nieuwe bestuur heeft de indeling van de ruimte veranderd zodat er meer ruimte is bij de bar. Ook heeft Quinn nog plannen voor een leuke hoekbank en wil ze alle verenigingsvlaggen aan de muur. Nu net na de opening is het steeds druk in de HideOut maar Quinn verwacht dat dit een beetje zal afzwakken. Wel heeft ze al het vertrouwen in haar team dat ze de HideOut een nog populairdere plek kunnen maken. ‘Bier blijft altijd een trend.’

Over de auteur

Marida Joosse

Marida Joosse (Utrecht, 2003) is student aan de school van journalistiek in Utrecht. Marida is enthousiast, leergierig en ondernemend. Ze is een beginnend journalist en maakt elke week nieuws producties over Utrecht-Oost-Oost. Haar interessegebieden liggen bij de politiek, maatschappij, milieu en muziek. In 2021 is Marida geslaagd aan het Gerrit-Rietveld College voor haar havodiploma. Hierna heeft ze twee tussenjaren genomen waarin ze veel gewerkt heeft en maakte ze de keuze om journalistiek te studeren. Als kind maakte ze vroeger vaak filmpjes van haar dagelijkse leven en deze beelden verwerkte ze in een montage. Hier is haar liefde voor de journalistiek begonnen. Ze wil graag belangrijke verhalen overbrengen doormiddel van audio en beeld. Later wil ze documentaires en educatieve programma’s maken. Marida is nieuwsgierig en op het nieuws georiënteerd.