Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Waar een wil is, is geen weg

Waar een wil is, is geen weg

Door Anna Popken  SVJ D-13

Het opnieuw verbreden van de A27 bij Amelisweerd is een grote zorg voor velen in Utrecht en Utrecht-Oost, nu bekend is gemaakt dat de grootste partij PVV, dit plan wil laten doorgaan. Waar een wil is, is geen weg. In de jaren 80 is hier al tegen gedemonstreed. In de nieuwe documentaire ‘Strijdbaar’ van Floris Meinardi laat hij deze strijd zien en hoopt hij dat het steun zal bieden aan de demonstranten van nu.

Floris Meinardi heeft een documentaire gemaakt over twee van de bekendere demonstranten die in de jaren 80 streden tegen het kappen van het bos en daarmee het verbreden van de weg. Hij heeft dit mogelijk kunnen maken door crowd funding, waaraan veel bewoners uit Oost hebben bijgedragen. De documentaire is zowel in het Louis Hardlooper Complex als in Podium-oost vertoond.

Beluister hieronder het interview met verslaggever Anna Popken en Flors Meinardi in het Louis Hardloper Complex, waar de documentaire in premiere is gegaan.

In de documentaire is te zien hoe demonstranten zich vastmaken aan de bomen, boomhutten bouwen en tenten opzetten in het bos bij Amelisweerd in de strijd tegen het kappen van de bomen. Bezoekers van het bos weten maar al te goed wat er destijds heeft plaatsgevonden en vinden het zonde als er nog meer van het bos verloren zal gaan.

Over de auteur

Anna Popken

Ik ben Anna Popken (2002) en studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hiervoor heb ik de havo afgerond en daarna mijn diploma voor de opleiding interieur adviseur gehaald. Hier heb ik veel van geleerd en dit neem ik mee in mijn nieuwe leer proces. Ik ben gek op onderzoek en super geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Ben een erg gedreven persoon en sta altijd open om nieuwe dingen te leren. In de toekomst zie ik mezelf als journalist en hoop ik zoveel mogelijk te mogen ontdekken en uit te zoeken.