Utrecht Oost

Selecteer Pagina

SSAM sluit na vier maanden haar deuren

SSAM sluit na vier maanden haar deuren

Sinds begin september 2023 hebben de studenten aan Heidelberglaan 15 de mogelijkheid om een soep of pastasalade te halen bij SSAM (Soup Salad and More). Vanaf begin 2024 is dit geen optie meer omdat SSAM alweer vertrekt. Dat ze zo snel weer verdwijnen was al vanaf het begin al duidelijk. 

SSAM was de afgelopen maanden gevestigd aan de Heidelberglaan 15 omdat ze als tijdelijke opvulling zijn geplaatst. De exploitant van SSAM, Wim van der Poel, is tevens de exploitant van MAMS coffee and more die gevestigd is in de unit naast SSAM. De Hogeschool Utrecht heeft van der Poel de optie gegeven om in deze unit gevestigd te blijven. Vanwege de hoge kosten en moeite met het vinden van personeel is dit niet haalbaar voor de exploitant. In januari 2024 zal er daarom op de plek waar SSAM gevestigd is plaats worden gemaakt voor een nieuwe exploitant.

Het concept van SSAM viel volgens Dion de Haas, medewerker van SSAM, goed in de smaak bij zijn studenten en onderwijzend personeel van de Hogeschool. De Haas gaat zijn plek bij SSAM missen en volgens hem de klanten ook; ”vooral de soepen gaan mensen missen, want het zijn verse soepen die hier zijn gemaakt. Dat schijnt hier verder niet veel verkocht te worden”.

Luister hieronder het audio interview van Elles Nieuwenhuis.

Over de auteur