Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Deze week boost je cv/LinkedIn dagen op het HU

Deze week boost je cv/LinkedIn dagen op het HU

Op verschillende locaties op de Hogeschool Utrecht (HU) worden studenten deze week geholpen met foto’s of cv’s, allemaal georganiseerd door het online bedrijf Trajectum.

Vandaag, 12 december 2023, nemen we een kijkje op Padualaan 97 in Utrecht, binnen het gebouw van de Hogeschool Utrecht. Het vinden van dit evenement is niet moeilijk; vrijwel direct bij binnenkomst word je aangesproken of je een nieuwe LinkedIn-foto wilt. Zo maak je meteen kennis met het bedrijf.

“Wij spreken hier studenten aan voor een foto voor hun LinkedIn,” vertelt Lucas van Steeg, redacteur bij Trajectum. Het is een online bedrijf dat studenten en jongeren helpt bij het vinden van een baan of stageplek. Aangezien studenten en jongeren het steeds moeilijker hebben met het vinden van een baan of stageplek, is het volgens Lucas van belang om een goede foto te hebben, omdat dit meteen een professionele uitstraling geeft. Met de jaren mee is dit steeds belangrijker geworden.

Naarmate je verder loopt naar de tafels, zie je overal flyers, posters en stickers over het bedrijf. Naast dat staan er ook twee dames bij de tafels die uitleggen wie Trajectum precies is. Door op dat moment een account aan te maken en je interesses te delen, zullen ze altijd contact met je houden. Mocht er dan iets beschikbaar komen, ben jij de eerste die het weet. Door online een account aan te maken via een QR-code, scoor je ook meteen een nieuwe LinkedIn-foto, iets dat volgens Lucas steeds belangrijker wordt. Bedrijven hechten namelijk steeds meer waarde aan de uitstraling van je cv of LinkedIn-foto.

Al snel hoor je het bekende geluid van een fototoestel en zie je de lichtflitsen. Nog even snel je e-mailadres achterlaten voor de foto’s, wat make-up (poeder) voor iets minder glans op je gezicht en dan lachen maar. Voor je staat er een stoel met een achtergrond achter je. De fotograaf begeleidt je en helpt je met de juiste poses. Als iemand verstand heeft van de juiste houding op een foto, dan is het wel de fotograaf. “Het is ontzettend leuk om studenten te fotograferen.” Al snel heeft hij een mooie LinkedIn-foto gemaakt en kun je deze meteen aanpassen zodra je de foto’s binnenkrijgt in je mail.

Topdrukte is het niet, maar dat betekent niet dat er geen bezoekers zijn. Vrijwel iedereen wordt aangesproken en heeft wel interesse. Er zijn natuurlijk ontzettend veel studenten op dit complex, zoals Senne. Senne studeert aan de HU. “Ik had nog geen goede foto voor mijn cv of LinkedIn en als je dan als student de kans krijgt om een professionele foto gratis te laten maken, laat ik dat niet liggen.” Ook Senne is zich ervan bewust dat het steeds belangrijker wordt om je als persoon goed te presenteren naar een bedrijf. Je wilt je beste kant laten zien, en dat begint bij het begin, met je foto. Het mooie van Trajectum is dat dit een kennismakingsgelegenheid was; mocht je iets hebben gemist, dan kun je altijd in contact blijven met hen.

Over de auteur