Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Asian Streetfood-zaak ‘HỘi Chi’ officieel een maand geopend op de Heidelberglaan en ‘moet hier nog even groeien’

Asian Streetfood-zaak ‘HỘi Chi’ officieel een maand geopend op de Heidelberglaan en ‘moet hier nog even groeien’

HEIDELBERGLAAN- HỘi Chi is een Asian Streetfood-zaak. Sinds een maand hebben ze een vestiging op de Heidelberglaan geopend. Ze zijn nog niet zo populair als de koffiezaak ‘MAMS’ naast hen, maar Ngoc Luu, de eigenaar van HỘi Chi, maakt zich geen zorgen. Volgens haar moeten ze gewoon nog even groeien in hun bekendheid, ook ziet ze de zaken naast hen niet als concurrentie.

 

Op de Padualaan zit Hoi Anh, de andere vestiging van HỘi Chi, al ongeveer 6 jaar, maar sinds de vorige zaak ‘Grounded Kitchen’ is weggegaan, zit er nu dus ook een vestiging op de Heidelberglaan. Naast de koffiezaak MAMS en de oosterse zaak Za’atar, in de Heidelberglaan is deze rustiek aangeklede Asian Streetfood vestiging van HỘi Chi te vinden. Met hun brede menu is er zoals de eigenaar Ngoc Luu zegt ‘voor ieder wat wils’. 

 

Geen concurrentie 

In de Heidelberglaan is naast HỘi Chi de zaak Za’atar met eten uit het midden oosten en de koffiezaak MAMS te vinden. Ondanks de populariteit van de koffiezaak ‘MAMS’ naast hen maakt Luu zich geen zorgen. Ze ziet de andere zaken niet als concurrentie maar eerder als collega’s. Alle drie de zaken zijn goed bevriend met elkaar en als ze iets doen versterken ze elkaars populariteit, vindt Luu. Volgens haar vullen de drie zaken elkaar goed aan omdat ze alle drie iets anders aanbieden: ‘Soms heb je zin in iets zoets en de andere keer in iets van ons’, legt Luu uit. 

 

Populariteit

Hoewel Luu zich geen zorgen maakt, staat er nog geen lange rij met wachtende mensen die willen bestellen bij de Asian Streetfood-zaak. De populariteit van MAMS halen ze dus nog niet, maar helemaal stil is het ook niet. ‘We zien dat we hier nog even moeten groeien en bekender worden, maar het begin is los’, vertelt Ngoc Luu enthousiast. Ze waren op 15 februari precies een maand open. Medewerker Thomas van Houten, vertelt dat hij het drukker heeft zien worden sinds ze open zijn gegaan. ‘Maar dat kan ook te maken hebben met de toetsweken’, vertelt hij.

 

Vegetarisch en gezond

Ngoc Luu vertelt dat hun eten interessant is voor studenten omdat het gezond is en vers wordt bereid door de medewerkers, ook bieden ze vegetarische gerechten aan. ‘Ik eet geen vlees, maar ze hebben hier ook vega kip, dus dat is top.’ vertelt studieloopbaanbegeleider Rosalie. ‘Voorheen liep ik altijd helemaal naar de Padualaan’,  vertelt ze terwijl ze een hap neemt van haar broodje vegetarische kip. Ze vertelt dat ze niet vaak eten haalt op school maar als ze iets haalt gaat ze het liefst naar HỘi Chi. Ook vertelt ze dat ze graag iets warms en pittigs eet: ‘Je hebt niet altijd zin in een kleffe panini of een broodje’. 

 

Studentenwerk

De komst van de nieuwe vestiging van HỘi Chi brengt ook meer mogelijkheid voor de studenten te werken in hun eigen school. Volgens de resultaten van de in juli 2023 afgenomen Conjunctuurenquête Nederland blijkt dat veel mogelijke arbeidskrachten voor horecazaken vaak kiezen voor werk buiten de horeca sector. Of dit anders is voor een horeca zaak in een school vol studenten, is niet bekend. Maar Luu vertelt dat er naast fulltimers ook een aantal studenten van de HU in dienst zijn. Thomas van Houten is een van die studenten. Hij zit in het laatste jaar van zijn opleiding built environment en werkt een dag in de week bij HỘi Chi. Eerder werkte hij als student assistent op de hogeschool, maar in de horeca op school heeft hij nog niet eerder gewerkt. Hij hoopt in de laatste maanden van zijn opleiding nog een paar leuke herinneringen op te doen bij HỘi Chi. ‘Vooral de mensen zijn heel erg leuk.’, vertelt Thomas.

Klaar met lezen? Kijk dan het interview met een HỘi Chi medewerker over de eerste maand hieronder.

Over de auteur

Jari Bosma

Jari Bosma (2006) is een student aan de School voor Journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht. Hij heeft de havo afgerond en zit nu in zijn eerste jaar op het hbo. Jari heeft een brede interesse, van sport tot politiek; hij kan zich overal met plezier in verdiepen. Hij vindt het belangrijk dat iedereen goed geïnformeerd wordt met eerlijke en betrouwbare journalistiek. Hij is ervan overtuigd dat elk verhaal meerdere kanten heeft en vindt het belangrijk dat die kanten dus ook allemaal belicht worden. Zijn doel is om uiteindelijk een positieve impact te hebben op de journalistieke wereld, maar ook op de samenleving.