Utrecht West

Selecteer Pagina

Minder mensen vaccineren tegen kinkhoest en mazelen, hoe gaat Utrecht-West hiermee om?

Minder mensen vaccineren tegen kinkhoest en mazelen, hoe gaat Utrecht-West hiermee om?

Foto: Isa Russchenberg

Lombok- Sinds het nieuws dat er een zorgwekkende daling is in vaccinaties tegen kinkhoest en mazelen, roept de overheid op om je kind te laten vaccineren. Naast de daling van de vaccinaties, zit er een stijging in het aantal kinderen die ziek worden. Hoe gaat Utrecht-West om met deze cijfers?

In het onderstaande audiofragment wordt er gesproken met jeugdverpleegkundige Zilla Deddens. Zij behandeld kinderen van nul tot vier jaar en is werkzaam op het consultatiebureau aan de Van Imhoffstraat in Utrecht-West. Ze vertelt hoe zij als jeugdverpleegkundige is omgegaan met de zorgwekkende cijfers en de bezorgde ouders die veel vragen hadden.

Audio: Isa Russchenberg

Over de auteur

Isa Russchenberg

Hoi! Ik ben Isa Russchenberg (2004) en ik zit in mijn eerste jaar van de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik kom uit Rijnsburg en woon daar nu nog steeds. Voordat ik de opleiding ben gestart heb ik de HAVO succesvol afgerond. Ik vind de politiek erg interessant op journalistiek vlak, maar ik vind de entertainment kant ook erg leuk. Deze studie past bij mij omdat ik heel erg houd van het schrijven van teksten. Ook ben ik erg nieuwsgierig, dus dat werkt voordelig tijdens mijn studie. Ik hoop veel te weten te komen over Utrecht-West, want het is een mooie diverse wijk. Later hoop ik achter de schermen bij de radio/tv aan de slag te kunnen als redacteur.