Utrecht Zuid

Selecteer Pagina

Bakkerij Wammes op zijn plek na verhuizing naar Smaragdplein

Bakkerij Wammes op zijn plek na verhuizing naar Smaragdplein

Bakkerij Wammes, Smaragdplein Utrecht

Door Sam Brasser

UTRECHT-ZUID – In het hart van Utrecht Zuid, aan het Smaragdplein, heeft Bakkerij Wammes na een gedwongen verhuizing vanuit de Lange Jansstraat zijn draai gevonden. Sinds anderhalf jaar hebben Peter Paul en Everim Wammes hun nieuwe bakkerij gevestigd, en de reacties zijn veelbelovend.

Bakkerij Wammes

Bakkerij Wammes, een bekende naam in Utrecht, heeft een turbulente periode achter de rug. Na bijna vier decennia gevestigd te zijn geweest in de Lange Jansstraat, werd vader Peter Paul en zoon Everim Wammes gedwongen om te verhuizen vanwege abrupte beëindiging van het huurcontract. Sinds anderhalf jaar heeft de bakkerij een nieuw thuis gevonden aan het Smaragdplein. Met de verhuizing naar het Smaragdplein kwam een frisse wind door Bakkerij Wammes. Het vader/zoon duo Wammes zag het als een kans om zichzelf opnieuw uit te vinden en de bakkerij nieuw leven in te blazen. “Het was natuurlijk een grote verandering na al die jaren op dezelfde plek te hebben gezeten”, vertelt Peter Paul Wammes. “Maar we zijn ontzettend dankbaar voor de warme ontvangst die we hier hebben gekregen van zowel buurtbewoners als voorbijgangers.”

Buurtbewoners

Ondanks de zorgen die vooraf groeide over de verhuizing, is Bakkerij Wammes erin geslaagd om zich te vestigen als een vertrouwd gezicht in de buurt. “We hebben ons best gedaan om dezelfde kwaliteit en service te bieden die onze klanten van ons gewend zijn”, zegt Everim Wammes. “En gelukkig lijkt dat goed aan te slaan. We zien veel nieuwe gezichten, maar ook veel oude klanten die ons zijn blijven volgen.” Voor veel buurtbewoners is Bakkerij Wammes niet alleen een plek om paashazen en gebak te kopen, maar ook een gezellige plek. “Ik kom hier bijna elke ochtend voor mijn dagelijkse chocolade en koekjes”, zegt Milou Sasburg, een buurtbewoner. “Maar het is ook gewoon gezellig om even een praatje te maken met Peter Paul en Everim. Ze zijn echt onderdeel geworden van de buurt.”

 

Toekomst

Met het succes van de afgelopen anderhalf jaar kijken Peter Paul en Everim Wammes vol vertrouwen naar de toekomst. “We willen blijven groeien, maar wel op een manier die past bij ons en bij de buurt,” zegt Peter Paul. Dat er genoeg doorgroei mogelijkheden zijn is te zien aan de enorme open keuken van de bakkerij, een werkplaats waar vele mensen tegelijkertijd aan het werk kunnen.

Bakkerij Wammes heeft zich gevestigd als een bekende naam in de buurt. Met hun zelfgemaakte producten en persoonlijke service hebben Peter Paul en Everim Wammes een speciale band opgebouwd met de buurt. “We voelen ons echt thuis hier”, zegt Everim. “Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen ons hebben verwelkomd en hoe ze ons blijven steunen.”

De komst van Bakkerij Wammes naar het Smaragdplein heeft niet alleen geleid tot een groei in klantenbestand, maar ook tot een verrijking van de buurt zelf. “Toch heb ik liever de locatie op Lange, daar kreeg ik echt het ouderwetse bakkers gevoel bij.” Mark Bruijn een vaste klant bij Bakkerij Wammes verkiest de oude locatie boven de huidige. “Ik kwam er als kind al, misschien is het een nostalgisch dingetje, dat kan. Maar voor mij begeeft Bakkerij Wammes zich op de Lange Jansstraat.

Met hun overwegend goede “integratie” in de buurt en hun sterke band met de omwonende lijkt de toekomst van Bakkerij Wammes rooskleurig te zijn. “We zijn ontzettend dankbaar voor alle steun die we hebben gekregen”, zegt Peter Paul. “En we kijken ernaar uit om nog vele jaren deel uit te maken van deze prachtige buurt.”

Met een stevige basis gelegd en een warm ontvangst van de buurt, lijkt Bakkerij Wammes een uitstekende toekomst tegemoet te gaan aan het Smaragdplein.

Xavier Heiboer interviewde Efrim Wammes, mede-eigenaar van Bakkerij Wammes.

Bekijk hieronder het interview:

Over de auteur

Xavier Heiboer

Xavier Heiboer (2000) is student aan de School voor Journalistiek in Utrecht en schrijft over nieuws in De Bilt. Xavier is voor vragen of nieuwssuggesties per e-mail bereikbaar op: xavier.heiboer@student.hu.nl.