Zeist

Selecteer Pagina

Winkeliers en winkelgangers eens met wijziging parkeertarieven

Winkeliers en winkelgangers eens met wijziging parkeertarieven

De parkeergarage onder het Emmaplein; één van de vele in Zeist. Foto: Ramses Kalse

Zeist – Winkeliers en winkelgangers zijn het eens met het voorstel van de gemeente om in het centrum van Zeist het parkeren in de garages goedkoper, en het parkeren op straat duurder te maken.

Zeist kent veel parkeergarages. Om de parkeerder te motiveren de auto hier wat vaker te stallen is de gemeente Zeist voornemens het parkeren in deze garages goedkoper te maken. De parkeertarieven op straat zullen hoger komen te liggen.

Uw verslaggever ging ter plaatse om de parkeersituatie op de welbekende Slotlaan eens te peilen. Daarnaast sprak hij onder meer met Ronald Schrijvers, eigenaar van Dress-Man aan de Slotlaan en voorzitter van de Ondernemersvereniging Centrum Zeist. De reportage valt hieronder te beluisteren.

Tekst gaat hieronder verder.

Reportage: Ramses Kalse

Het voorstel van de gemeente zal, mocht de planning juist verlopen, in januari 2024 in de gemeenteraad besproken worden. De nieuwe parkeertarieven zullen dan per 1 april gaan gelden.

Over de auteur

Ramses Kalse

Ik ben Ramses Kalse, een student journalistiek die gewapend met zijn scherpe pen de wereld drastisch wil veranderen. Ik schrijf en creëer graag menselijke en innemende verhalen. Daarnaast ben ik een onderzoeker en uitpluizer pur sang. Ik graaf diep om de waarheid bloot te leggen. Onderzoeksjournalistiek met een brede blik op de wereld en machtige mensen aan de tand voelen is mijn streven. Momenteel doe ik dit lekker lokaal ‘In Hartje Utrecht’.