Zeist

Selecteer Pagina

Wolf niet welkom in Zeist

Wolf niet welkom in Zeist

De wolf doodde al meer dan 5 dieren in Zeist.

 De wolf terug in Nederland. Ook in Zeist heeft de wolf zijn slachtoffers gemaakt. Sinds de PVV de grootste partij is in Nederland, staat de toekomst van de wolf, die na 150 jaar weer in ons land is teruggekeerd, op het spel. ‘’ Iedere wolf die wèl komt moet afgeschoten worden.’’ 

Zes schapen en een pony zijn in juli dit jaar aangevallen door de wolf op landgoed Heidestein in Zeist. Hierna hebben de wolf deskundige van de zoogdiervereniging iets minder dan een half jaar lang geprobeerd de wolven, die in omgeving Utrecht gespot zijn, te zenderen. Dit was om het gedrag van de wolf in de gaten te houden maar zonder succes. 

 De politieke partijen in Zeist hebben nog geen plannen om actie te ondernemen voor of tegen de wolf. ‘’ De raad heeft al wel vragen gesteld maar het is nog niet zo dat er principiële standpunten zijn gedeeld.’’ Zegt Jan Bredius, fractievoorzitter van de politieke partij Nieuw Democratisch Zeist.  

Zowel de lokale PVV in Groningen en Drenthe als op landelijk niveau is er sprake van het afschieten van de wolf of het inperken van de voortplanting. Wat dat betekent voor de wolf in Zeist horen we in een interview met Bredius.

Omdat er nog niet gesproken wordt over een probleemwolf maar over een probleemsituatie, kan er nog geen ontheffing worden aangevraagd.

Verslaggeefster Nadine op den Kelder spreekt tegenstander Jan Bredius van Nieuw Democratisch Zeist over de komst van de wolf in Zeist

Over de auteur

Lidiana Lopes

Ik ben Lidiana Lopes, 22 jaar uit Rotterdam. Ik studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Wat mij het allerleukst lijkt? Om over een paar jaar bij het Klokhuis aan de slag te kunnen als presentatrice! Verder ben ik een familiemens en hou ik van reizen.