Zeist

Selecteer Pagina

Zeist stemt rockmuziek de Top2000 in

Zeist stemt rockmuziek de Top2000 in

Zeist — Het stemmen voor de jaarlijkse Top 2000 is in volle gang en in Zeist zal het zomaar kunnen gebeuren dat er veel rockmuziek de lijst in komt. Van 1 tot 10 december hebben muziekliefhebbers in Zeist de kans om hun favoriete nummers te kiezen voor de bekende ranglijst.

Traditioneel is de Top 2000 een vaste prik tijdens de feestdagen en Zeist doet daar zeker niet voor onder. Volgens de statistieken van NPO Radio2 is rockmuziek de favoriete keuze voor veel stemmers uit Zeist. De sinds jaar en dag bovenaan staande hit ‘’Bohemian Rhapsody’’ staat bij gemiddeld een vijfde van de Zeistenaren op hun stemlijst.

Niet alleen “Bohemian Rhapsody” scoort hoog; ook klassiekers als “Hotel California,” “Stairway To Heaven,” en “Black” worden vaak uitgekozen in Zeist.

Opmerkelijk is dat, in tegenstelling tot de landelijke trend waarbij de voorkeur voor rockmuziek redelijk gelijk is verdeeld tussen mannen en vrouwen, een groot deel van de rockstemmers in Zeist tot het mannelijk geslacht behoort.

Met nog een paar dagen te gaan voor het sluiten van de stemmen, blijft de vraag welke rockklassiekers uiteindelijk de Top 2000 zullen domineren in Zeist dit jaar.

Verslaggever Jana van der Valk vraagt Aster Boeschoten, een inwoner van Zeist, of ze gaat stemmen op de top 2000 dit jaar.

Interview door: Jana van der Valk

Over de auteur

Sam van den Broek

Ik ben Sam van den Broek, geboren Soester, beginnend journalist en student aan de Hogeschool van Utrecht. Van nature ben ik tamelijk extravert en ben dan ook graag overal bij en ben van alles op de hoogte. Vandaar dat journalistiek mij op mijn lijf geschreven is.