Zeist

Selecteer Pagina

Healingsessie met Hanke in buurthuis binnenhof

Healingsessie met Hanke in buurthuis binnenhof

A young woman is exercising yoga by a lake early in the morning on a beautiful autumn day.

Op de avond van 8 april werd er in het Buurtcentrum Binnenhof een healing gehouden onder leiding van Hanke Hermse. De ruimte waarin het plaatsvond was verlicht met zachte, gedempte verlichting. Stoelen waren opgesteld voor zowel de begeleiders als degenen die de healing ondergingen. Bovendien werd er spirituele muziek afgespeeld om het helingsproces te bevorderen. Een healing kan ervoor zorgen dat je meer met jezelf in contact staat. 

Healing wordt uitgevoerd door mediums die veel ervaring hebben in deze praktijk en zelf ook aanzienlijke ervaring hebben opgedaan. De healingsessies worden individueel gegeven, wat betekent dat elke persoon die wordt behandeld, individueel wordt verzorgd. Mensen kiezen vaak voor een healingssessie vanwege verschillende redenen, zoals het verlies van een geliefde, gevoelens van ongeluk, het verlangen naar een dieper zelfinzicht, of simpelweg om zichzelf beter te leren kennen.

Tijdens de healing sessie wordt er rustige spirituele muziek afgespeeld terwijl een begeleider dichtbij zit. Het is de bedoeling dat je je ogen sluit en je focust op je ademhaling. “Er zijn verschillende soorten frequenties om ons heen. Als mensen communiceren we meestal op de bèta frequentie, maar tijdens een healing sessie gaan we meer naar de alfa frequentie,” legt Hanke hermse uit. Zij is een van de begleiders in de groep die het voortouw neemt. Inge Klaassen heeft deze avond ook een healing sessie ondergaan ze wilde dichter bij haar zelf komen omdat ze zich een tij ongelukkig voelde. “Dit is nu mijn derde healing sessie en merk grote verschillen met voorheen”, verteld Inge.

Een medium is in essentie een heler die zichzelf goed kent en anderen helpt met hun problemen of om meer in contact te komen met henzelf. Als medium fungeer je als een doorgever van energie. “In feite is iedereen van nature al een heler bijvoorbeeld als je je knie stoot en erover wrijft totdat de pijn verdwijnt, of als je iemand troost en zo energie doorgeeft aan de pijnlijke plek of aan degene die je troost,” legt Hanke uit. Er zijn diverse cursussen  om een medium te worden, waarbij het belangrijkste is om jezelf goed te kennen en ervaring op te doen om zuivere energie door te geven. “Iemand die niet aan zichzelf heeft gewerkt, kan niet als medium functioneren,” vindt Hanke.

Hanke Hermse is de leidende medium van deze avond en heeft het evenement georganiseerd, met ook de meeste ervaring op dit gebied. Voorheen werkte ze als verpleegster en hield ze zich helemaal niet bezig met energieën. Haar perspectief veranderde echter toen ze met haar toenmalige partner naar Duitsland verhuisde, waar ze zich erg ongelukkig voelde en zelfs fysiek ziek werd door een auto-immuunziekte. Dit was een gevolg van het feit dat ze niet naar zichzelf luisterde. Hanke besloot zich te verdiepen in methoden om zich beter te voelen en volgde cursussen in meditatie en spirituele ontwikkeling, zoals die aangeboden worden aan het Arthur Findley College in Stansted (arthurfindlaycollege.org).

Tijdens de sessie waren er vijf begeleiders aanwezig, elk met verschillende cursussen op hun naam. Ze bieden vaak groepsbehandelingen aan, maar ook andere individuele behandelingen. In de ruimte van het buurtcentrum lagen ook orakelkaarten op tafel. Deze kaarten voorspellen niet, je toekomst zoals je in films ziet, maar ze bieden inzicht in jezelf. Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven wat je meer zou moeten doen of wat je op dat moment nodig hebt.

Over de auteur

Annemijn van den Brink

Hallo, ik ben Annemijn van den brink, 18 jaar en kom uit Utrecht. Ik ben eerstejaarsstudent journalistiek en schrijf wekelijks voor svj media. In de toekomst zou ik graag geschiedenis willen studeren, en daarna het liefst te werk gaan als correspondent of schrijven voor het NRC.