Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Sinterklaas ook dit jaar weer in Den Dolder

Sinterklaas ook dit jaar weer in Den Dolder

Robert van den Dijsel voor het speelhuis van zijn kinderen. Foto: Mathijs Polane

DEN DOLDER – Zaterdag 25 november komt Sinterklaas aan in Den Dolder. Robert van den Dijsel heeft er hard voor gewerkt. Van den Dijsel heeft zelf ook twee kinderen, 4 en 10 jaar oud. “Daar doe ik het voor.”

Het feest gaat de hele middag duren. Vanaf 11.45 begint het feest, met om het middaguur de intocht. Vanaf 15.00 is er een middagprogramma voor kinderen in ‘De Kameel’, met ’s avonds nog een pietendisco in samenwerking met Djoin.

De organisatie is nog geen stichting, maar zit daar wel naar te kijken. “Alles staat nu op mijn naam, maar dat levert vragen op, ook van sponsors.” Het sinterklaasfeest wordt nu nog betaald door sponsors met het buurtfonds “om het gat te dichten”.

Vroeger deden ze met het feest ook een ronde door het dorp, maar dat doet van den Dijsel niet meer. Aanleiding hiervoor is de veiligheid, van zowel de spoorwegovergang als anti-zwarte piet demonstraties. “We zijn een klein dorp waar de traditie vrij hoog zat.” Sinds corona zijn ze wel overgestapt op de roetveegpiet. “Het is wel de moeite waard die transitie in te zetten.”

De Sint komt zaterdag 25 november om 12.00 aan op het pleintje bij Werring & Schuler.

Hier beneden het interview van mijn partner Benjamin Passtoors met Robert van den Dijssel, één van de organisatoren van de sinterklaasintocht in Den Dolder.

Over de auteur

Mathijs Polane

Mathijs Polane (2005) is beginnend journalist en student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij heeft een oog voor cultuur, en is elke dag wakker te maken voor nieuwe ervaringen. Daarnaast heeft hij ongekende interesse in de opbouw van Nederland, van ruimtelijke ordening tot politiek. Hij is te bereiken op mathijs.polane@student.hu.nl