Door het einde van de schoolvakanties heeft de horecasector in Hilversum nog meer last van een personeelstekort. Het was al lastig om fulltime personeel te vinden, maar nu de schoolvakanties afgelopen zijn is het ook moeilijk om parttimers te vinden.
Zo beaamt ook Nol Bollongino (28), de bedrijfsleider van Nannes in Hilversum: ‘Veel personeel is weer terug naar school gegaan, we hopen dat er snel weer nieuw parttime personeel komt’. Ook vertelt Nol dat het moeilijk is om een fulltime werkende kok te vinden, dit komt mede doordat buitenlandse koks eerder naar Amsterdam trekken door het aanzienlijke verschil in salaris volgens Nol.
Verder heeft ook COVID-19 invloed gehad op het tekort aan horecapersoneel merkt de bedrijfsleider van Nannes. Zo vertelt hij dat in de coronatijd veel personeel is weggekaapt door andere sectoren. Het is ook moeilijk om personeel terug te krijgen doordat je personeelsleden alleen onregelmatige uren kan bieden volgens Nol. Het CBS bevestigt dit met hun eigen cijfers. Zij geven aan dat de grootste belemmering bij het vinden van personeel voor de horeca de andere sectoren zijn.
Nannes doet er alles aan om het werken zo aantrekkelijk mogelijk te maken, op financieel gebied en op andere originele manieren. Bijvoorbeeld door te werken met vijftien % korting, zo ook bij de andere zeven zaken die binnen de keten VVHG vallen. Of het te kunnen overslaan van de rij. Verder is Nannes ook bezig met samenwerkingen met andere lokale ondernemers. Bijvoorbeeld met broekenwinkel de Bunker en de Bonjasky academie om daar kortingen mee te regelen.
Het gevolg van het personeelstekort is goed te zien bij een andere zaak die valt binnen VVHG. Fat Joe’s is door een personeelstekort de hele zomer dicht geweest. Dit besluit werd genomen om het personeel van Fat Joe’s elders binnen de keten in te zetten en zo het personeelstekort daar te beperken. ‘Heel erg zuur’ volgens Nol Bollongino zelf.