Houten

Selecteer Pagina

Primeur Sinterklaasgedichten in de Bibliotheek

Primeur Sinterklaasgedichten in de Bibliotheek

Afgelopen week konden kinderen voor de eerste keer hulp krijgen bij het maken van Sinterklaasgedichten. Kinderen konden naar de bibliotheek komen om daar hulp te krijgen van 2 dorpsdichters van Houten, hierbij konden ze aan tafel schrijven met pen en papier om het daarna op een ouderwetse typemachine proberen uit te typen.

Woensdagmiddag konden de kinderen naar de bibliotheek komen, hierbij was de aandacht voor de iets oudere kinderen die dus bijvoorbeeld wel kunnen schrijven, ‘omdat de jongere kinderen altijd al aandacht krijgen tijdens Sinterklaas’ vertelde hoofd van de organisatie Marijanne Krijger. De kinderen kregen een blad met de uitleg voor een gedicht erop en mochten hierbij zelf eerst proberen een gedicht te schrijven, maar uiteraard kregen ze de hulp van de dorpsdichters als ze er niet uitkwamen.

Krijger had de middag georganiseerd samen met de bibliotheek omdat ze een activiteit moest verzinnen voor haar eigen opleiding. De dorp dichters heeft ze kunnen regelen via de site van de dichters en ze wilden vrijwillig meedoen, wel kregen ze aan het eind van de middag nog een kleinigheidje van Krijger. Er lagen nog verkleedspullen voor kinderen en ze werden ook verwend met koekjes en drinken, maar ondanks de leuk georganiseerde middag was de opkomst niet daverend.

Hierbij kunt u naar een fragment luisteren waarbij Tess Blokker een interview heeft met Marijanne Krijger ;

Over de auteur

Mark Stoutjesdijk

Mark Stoutjesdijk (2004) , woont in Bergschenhoek wat in de buurt van Rotterdam ligt. Student Journalistiek op de Hogeschool Utrecht, vanaf mavo naar de havo en nu dus de hbo opleiding waar hij zijn eerste jaar in Utrecht gaat volgen. Mark is erg positief ingesteld en niet bang om vragen te stellen aan mensen. Erg rustig van zichzelf en kan heel enthousiast worden van dingen die hem echt interesseren. Hij is geïnteresseerd in de psychologische kant van de journalistiek en de misdaad kant. Ook heeft hij een passie voor de sportwereld en met name de voetbalkant.