Houten

Selecteer Pagina

Pieter Verweij nieuwe hoofdtrainer V.V. Schalkwijk 

Pieter Verweij nieuwe hoofdtrainer V.V. Schalkwijk 

Pieter Verweij in de kantine van V.V. Schalkwijk

Pieter Verweij wordt na dit seizoen de nieuwe hoofdtrainer van V.V. Schalkwijk. Hij volgt Marco Tangelder op. Pieter is pas 31 jaar, maar heeft er zelf alle vertrouwen in om er een succes van te maken. 

Pieter is al langer betrokken bij de club. Vanuit zijn technische rol heeft hij altijd al betrokkenheid gehad in het samenstellen van het bestuur. Hij stapt door vanuit zijn rol als trainer bij het tweede elftal.  Eind dit seizoen zal Pieter stoppen als bestuurslid technische zaken. Lang nadenken om hoofdtrainer te worden hoefde hij niet. ‘Tuurlijk heb ik wel goed nagedacht, alleen heb ik niet lang hoeven nadenken. Ik weet dat het een hartstikke leuke job is met veel uitdaging, maar ook met veel potentie in de groep.’ 

Dat Pieter pas 31 jaar jong is vindt hijzelf een spannende factor. ‘Ik moet nou eenmaal eerst laten zien wat ik kan, voordat ik ga babbelen dat ik het allemaal goed weet. Ik wil eerst bewijzen dat we een goed plan hebben om resultaat te boeken en van daaruit wil ik de verstandige trainer zijn, niet andersom. Dan krijgen we vanzelf alle mannen mee die een voetbalmening hebben.’ Gelukkig voelt hij zich welkom geheten door de supporters. 

Momenteel staat zijn aanstaande ploeg op de achtste plek in de vijfde klasse. Op de vraag wat de ambities zijn voor volgend jaar geeft hij aan dat er qua doelstelling geen plek aan is gebonden. ‘Waar het ons vooral om draait, is dat we meer gaan winnen dan verliezen’, aldus Pieter. Omdat er een verzwaarde degradatieregeling is getroffen, is het nog onduidelijk hoeveel teams volgend jaar gaan degraderen. Pieter vindt de competitie aantrekkelijker worden als meer teams degraderen. Het niveau en de tegenstanders worden beter, wat weer beter is voor de ontwikkeling van het elftal. 

Nu al is Pieter bezig om de groep samen te stellen voor volgend jaar. Hij wil veertig man hebben aan het begin van het seizoen en ‘dat gaat lukken’. Half augustus volgen zes weken ter voorbereiding op de competitie. Begin september is er zelfs een kleine trainingskamp in Arnhem. Aan het einde van die zes weken wordt het team duidelijk dat moet gaan beginnen aan de competitie. 

Pieter geeft zelf aan twee uitdagingen te hebben voor volgend seizoen. De eerste is voetbaltechnisch. ‘Daar ben ik voor, daarin kunnen we ons verder ontwikkelen, tactisch sterker worden met zijn allen.’ De andere grote uitdaging is ‘zorgen dat er meer enthousiasme komt bij voetbal en meer support langs de lijn. Als je leuk voetbal neerzet en presteert dan krijg je ook meer enthousiasme op de club, langs de lijn, maar ook in de kantine. Want dat is ook belangrijk bij ons!’

Kijk hier het interview van Joris Jansen met Pieter Verweij terug:

Over de auteur

Elles Nieuwenhuis

Elles Nieuwenhuis (Didam, 2004) is in het studiejaar 2023-2024 begonnen aan de opleiding journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Haar omgeving attendeerde haar op deze studie, omdat Elles eigenwijs, nieuwsgierig, enorm vasthoudend en communicatief sterk is. Tijdens haar studie maakt ze wekelijkse nieuwsberichten, die vervolgens worden gepubliceerd op het web. Haar inspiratie voor de nieuwsberichten haalt ze uit gesprekken met mensen en door goed rond te kijken wat er gebeurt in de wereld om haar heen. Er gebeurt namelijk veel meer om je heen dan dat je op eerste gezicht zou denken. Haar toekomst ziet ze voor zich in de tekst journalistiek. Het lijkt haar enorm leuk om voor een tijdschrift te werken. De passie voor tijdschriften heeft ze al lang. Sinds kleins af aan vindt ze het leuk om tijdschriften te lezen. Niet alleen het lezen trekt haar aandacht, ook de vormgeving. Elles heeft een creatief brein en denkt veel toegevoegde waarde te hebben in de wereld van journalistiek.