Hoe kunnen jongeren in Leidsche Rijn andere leeftijdsgenoten ontmoeten, zonder een storende factor voor de omgeving te zijn?

Hoe kunnen jongeren in Leidsche Rijn andere leeftijdsgenoten ontmoeten, zonder een storende factor voor de omgeving te zijn?

Jongeren in Leidsche Rijn . Foto door: Chimène de Jonge

Leidsche Rijn telt een grote hoeveelheid jongeren en dat aantal blijft elk jaar groeien. Deze jongeren hebben een plek nodig om af te spreken, ze zijn te jong om naar een café te gaan en te oud om de hele avond bij hun ouders op de bank te zitten Maar het afspreken kan op bepaalde plekken ook als storend ervaren worden.

Hoe kunnen jongeren in Leidsche Rijn andere leeftijdsgenoten ontmoeten, zonder een storende factor voor de omgeving te zijn? Wij, Charley Adel en Chimène de Jonge zoeken dit uit en spreken met cultuurcoach Jermain Bridgewater (40) voor verduidelijking.  

Over de auteur

Chimène de Jonge

Chimène de Jonge (22) , journalist in opleiding aan de Hogeschool te Utrecht (SVJ). Voordat zij haar keuze voor het vak in de journalistiek maakte heeft ze eerst een aantal jaren rond gereisd om meer van de wereld en andere culturen te zien en te leren. Door de reizen die ze heeft gemaakt is ze nog ruimdenkender geworden en heeft ze connecties over de hele wereld gemaakt die ze ook met plezier onderhoud. Ze is erg avontuurlijk en staat altijd open voor nieuwe uitdagingen, spontane ideeën is Chimène dan ook gek op. Met creatief zijn en nieuwe dingen creëren houdt ze zich erg graag bezig, zo legt ze ook altijd dingen vast. Een camera is altijd in de buurt te vinden, mede om de herinneringen die ze maakt ook een permanent plekje in haar geschiedenis te geven en deze te delen met haar omgeving op de socials. Zo denkt Chimène ook dat social media een groot onderdeel gaat zijn in de toekomst van de journalistiek. Door dingen die ze heeft meegemaakt en heeft gezien, weet ze dat het leven ook een erg serieuze kant heeft. Er zijn teveel mensen die zich ongehoord voelen, die zou ze graag een stem willen geven. Verhalen vertellen is dan ook wat ze het liefst zou willen doen binnen het vak van de journalistiek, dit door middel van het maken van documentaires en programma’s.