Nieuwegein & IJsselstein

Selecteer Pagina

Regenboogcafé komt ook in Nieuwegein

Regenboogcafé komt ook in Nieuwegein

LHBTIQ+ vlag

Door Anna Popken SVJ D-13

NIEUWEGEIN – Nieuwegein krijgt zijn eigen Regenboogcafé. Na de succesvolle start twee jaar geleden in  IJsselstein, heeft de gemeente van Nieuwegein samen met de organisatie weten te regelen dat deze nu ook in Nieuwegein komt. Op vrijdag 17 mei is de officiële opening met, wethouder Marieke Schouten in het theatercafé van De Kom.

In het Regenboogcafé kunnen mensen van alle achtergronden samenkomen en meer te weten komen over inclusiviteit. Door middel van maandelijkse evenementen zoals theatervoorstellingen, lezingen en voorlichtingen zal er extra aandacht worden besteed aan de LHBTIQ+ gemeenschap. Dit zal niet alleen zorgen voor een groter bewustzijn, maar ook voor een sterkere verbinding tussen alle betrokkenen, ongeacht hun identiteit.

Hieronder gaat Anna Popken in gesprek met Piet de Bruin en Jet Bakker van de organisatie van het Regenboog Café.

Over de auteur

Anna Popken

Ik ben Anna Popken (2002) en studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hiervoor heb ik de havo afgerond en daarna mijn diploma voor de opleiding interieur adviseur gehaald. Hier heb ik veel van geleerd en dit neem ik mee in mijn nieuwe leer proces. Ik ben gek op onderzoek en super geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Ben een erg gedreven persoon en sta altijd open om nieuwe dingen te leren. In de toekomst zie ik mezelf als journalist en hoop ik zoveel mogelijk te mogen ontdekken en uit te zoeken.