Werken bij INEA: een persoonlijke baan

Werken bij INEA: een persoonlijke baan

Het is niet per se een eigenaardige baan, maar wel een baan die erg bijzondere hulp biedt: het helpen van geadopteerden die rondom hun adoptie problemen ervaren. Ming Xia Overbeek en Chichi Vonk werken bij expertisecentrum INEA. Beiden zijn zij geadopteerd en dit maakt hun werk bij INEA erg persoonlijk.

INEA is een expertisecentrum voor interlandelijk geadopteerden. Het bedrijf biedt speciale hulp voor geadopteerden die rondom hun adoptie problemen ervaren. In 2021 is een projectteam van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de slag gegaan met de opdracht om een expertisecentrum interlandelijke adoptie in te richten. Vanaf maart 2023 gaat deze verder onder de naam INEA.

Bij INEA werken allerlei personen die geraakt zijn door adoptie. Sommige van deze werknemers zijn zelf geadopteerd. Hoe heeft dit verband van het persoonlijke leven met werk invloed op hun beroep? Hoe kom je terecht bij zo’n persoonlijke baan? In de volgende audio reportage gingen wij in gesprek met Ming Xia Overbeek en Chichi Vonk. Overbeek is head of events en Vonk is projectassistent bij INEA. Beiden zijn geadopteerd en delen hun ervaringen over deze bijzondere baan.

Over de auteur

Marnix Bootsma

Marnix Bootsma is een van nature nieuwsgierige journalist bij de SVJ en SVJ ONAIR. Marnix is creatief, sportief en fanatiek in alles wat hij doet. Thema's als kunst & cultuur vindt hij het meest interessant.