De schaatsbaan in Scheveningen en de voorbereidingen voor Kerst

De schaatsbaan in Scheveningen en de voorbereidingen voor Kerst

De schaatsbaan in Scheveningen van Coolevent heeft haar deuren weer geopend na een periode van 9 maanden en aan de sfeer, lichten en muziek is te zien dat mensen de baan zeker hebben gemist. Voor velen betekent het betreden van het ijs een hereniging met een hobby of een gemiste traditie. De kerstperiode komt er natuurlijk aan, maar hoe gaat de schaatsbaan hiermee om?

Bezoekers stappen op het ijs met brede glimlachen, hun gezichten stralend van vreugde terwijl ze genieten op de schaatsbaan. Een jong gezin, met kinderen op handen en knieën terwijl ze voorzichtig hun eerste slagen maken, vertelt hoe ze dit uitje hebben gemist en nu genieten van de speciale kerstsfeer die de baan omringt. ‘Het is gewoon leuk dat we hier weer samen met het gezin kunnen schaatsen. Na het schaatsen gaan wij een hapje eten en daarna weer lekker naar huis, want het begint vooral voor de kinderen erg koud te worden’, vertelt Esmeralda Wieringa, moeder van twee kinderen die de schaatsbaan samen met haar kinderen en man bezoekt.

Juliano Dalba, van Coolevent Scheveningen, vertelt wat zij de afgelopen 9 maanden eigenlijk allemaal gedaan hebben om weer unieke ervaringen te creëren voor bezoekers: ‘De afgelopen maanden stond de schaatsbaan er niet en dat heeft ons de ruimte gegeven om na te denken over wat wij voor onze bezoekers willen doen. Zo hebben wij vanaf dit jaar in de kerstvakantie allerlei spectaculaire schaatsshows, bezoekers kunnen ijssculpturen maken en we zijn elke dag geopend, waar je op zaterdag zelfs nog tot 10 uur s’ avonds kan door schaatsen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor bezoekers!’

Akash Poeran, redacteur van Spotlight, heeft een videoreportage gemaakt over de schaatsbaan en de voorbereidingen voor de kerstperiode:

Over de auteur

Akash Poeran

Ik ben Akash Poeran en ik ben een zeer enthousiaste student die graag op pad gaat en verhalen maakt. mijn interesse ligt vooral bij het vastleggen van verhalen van mensen of groepen. Daarnaast hou ik ervan om op onderzoek uit te gaan.