Stichtse Vecht

Selecteer Pagina

Dit jaar tijdens Pasen aanschuiven bij het foodtruckfestival HOPPAAA! in Breukelen

Dit jaar tijdens Pasen aanschuiven bij het foodtruckfestival HOPPAAA! in Breukelen

De geur van patat, warme broodjes en wafels verspreiden zich door de lucht. Het jaarlijkse foodtruckfestival HOPPAAA! in Breukelen is terug. Het festival is dit jaar tijdens Pasen. Ondanks de festiviteiten rond Pasen is de opbrengst teleurstellend voor sommige, dit kan te maken hebben met het slechte weer deze dagen. Sommige kraampjes ervaren zelfs verlies. Desondanks genoten bezoekers van de gezelligheid en het eten.

Er staan zo’n negentien foodtrucks op het veld in verschillende kleuren, zoals: gele, blauwe, rode en roze foodtrucks. De kleurrijke foodtrucks staan in een halve cirkel opgesteld, elk met hun eigen unieke decoraties en verschillende culturele keukens. Dit jaar staat het festival er van 30 maart tot en met 1 april, ook tijdens Pasen dus. 

Inkomen

Tijdens eerste paasdag werden er op het hele veld verschillende soorten kleuren paaseieren verstopt in struiken, achter foodtrucks en tussen de bloemperken. Ondanks dat Pasen een grote viering is, vertelt Richard, eigenaar van Baksoven, dat daar weinig van te zien is in de opbrengst: “Gister was het eerste paasdag, dus konden kinderen hier eitjes zoeken. Toen ik die honderden kinderen zag had ik veel hoop, maar die hoop verdween al snel toen ik merkte dat iedereen al een paasontbijt had gehad en de ouders alleen interesse hadden in koffie aan de overkant.”

Naast het paasontbijt heeft ook het weer invloed op de inkomsten. Terwijl er regendruppels uit de bomen vallen en de schoenen van de bezoekers vies worden van de modder, wachten de eigenaren van de foodtrucks geduldig op klanten. Er lopen soms een paar mensen langs de kraampjes, maar veel lijkt er niet te worden verkocht. Door de minimale opkomst de afgelopen dagen ervaart Richard zelfs verlies: “Om het netjes te zeggen was het de afgelopen dagen zakelijk gezien zeer klote. Dit komt door de regen en de koude temperatuur. Hierdoor ervaren we nu zelfs verlies.”, vertelt hij terwijl hij teleurgesteld om zich heen aan het kijken is naar het bijna lege veld. 

Tevreden

Ondanks de uitdagingen van het weer zijn er nog steeds foodtrucks die positief proberen te kijken naar de situatie. De muziek die uit de luidsprekers komt zorgt voor een vrolijke sfeer, ondanks de matige opkomst die op dit moment nog tussen de kraampjes loopt. Zara, die bij het kraampje met Japans eten staat, blijft positief: “Nu is het nog rustig, maar de muziek is lekker bezig, dus ik hoop dat het alsnog lekker druk wordt.”

Daarnaast zijn er ook bezoekers die ondanks de rustige sfeer genieten van het festival. Thomas, een van de bezoekers, leunt ontspannen tegen een houten tafel terwijl hij een hapje neemt van zijn broodje dat hij gehaald heeft bij Sloppy Joe. Hij kijkt rond en zegt: “Het is best rustig, maar de muziek is goed en het eten is lekker, dus je hoort mij niet klagen.” Ook een kind dat aanwezig is, waarvan de naam liever niet genoemd wordt, heeft een positieve instelling: “We zijn er pas net, maar het wordt vast leuk.”, zegt hij met een brede glimlach op zijn gezicht. 

Luister hier naar de audio reportage van Nika Kloosterman, die in gesprek gaat met eigenaren van de foodtrucks en met bezoekers, over de verschillende soorten culturen die zich daar bevinden:

Over de auteur

Isabel Creemers

Isabel Creemers is 17 en doet journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ze woont in Hilversum, de plek van de media. Ze heeft daarom enorm veel interesse in wat er allemaal gebeurt in de media en wil ook graag later deze richting op gaan. Bij de radio werken of op programma’s terecht te komen op tv lijkt haar het leukst om te doen. Om deze reden kijkt ze ook vaak op de site van Stent Casting om te zien of er weer leuke casting calls zijn. Ze kijkt er erg naar uit om meer te weten te komen over journalistiek en hoopt snel terecht te komen waar ze altijd al van droomt.