Woningnood onder studenten: ‘Er moet veel meer gebouwd worden’

Woningnood onder studenten: ‘Er moet veel meer gebouwd worden’

Bron: Unsplash - Denise Jans

Als student een betaalbare woning vinden, is vaak nog een hele uitdaging. Echter, er is nu een mogelijke oplossing in opkomst waarmee studenten goedkoop kunnen wonen in zorginstellingen. In ruil voor hun woonruimte, dragen ze bij door vrijwilligerswerk te verrichten.

De kostprijs voor deze regeling bedraagt €642,50 per jaar, wat neerkomt op minder dan €55 per maand. Op verschillende locaties verspreid over het land, waaronder Den Haag, Rotterdam en Groningen, hebben studenten de mogelijkheid om te wonen tussen de ouderen. De jaarlijkse Landelijke Monitor Studentenhuisvesting van het Kenniscentrum Studentenhuisvesting (Kences) toont aan dat er momenteel een tekort is van 23.700 studentenwoningen in Nederland. Naar verwachting zal dit tekort in de komende acht jaar zelfs oplopen tot gemiddeld 48.150 woningen. 

Maar is de aanpak van studenten die wonen in verzorgingshuizen een oplossing voor het huisvestingsprobleem? Tijdens de talkshow van Studio Vrijdag is Paul de Vries te gast. Hij is woningmarkt expert en doet onderzoek naar de Nederlandse woning- en hypotheekmarkt en gaat verder in op dit onderwerp. Luister hieronder het interview;

Over de auteur

Anna Schreurs

Ik ben Anna Schreurs (2005) en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Mijn interesse ligt bij het schrijven van verhalen en hoop daarom in de toekomst aan de slag te kunnen bij bijvoorbeeld een tijdschrift. Hier hoop ik dan te kunnen schrijven over verschillende onderwerpen van actualiteit tot amusement.