Area 51: het onbekende mysterie

Area 51: het onbekende mysterie

Een geheimzinnige militaire basis gelegen in de Nevadawoestijn: Area 51. Een militaire faciliteit die zeer streng wordt bewaakt door Amerikaanse militairen en niet toegankelijk is voor onbekenden. Door dit mysterieuze gedoe worden er talloze complottheorieën bedacht en verspreidt door de media maar nog steeds is er een gebrek aan bewijs.

Oorsprong  

Area 51 ligt bijna tweehonderd kilometer ten noordwesten van Las Vegas, midden in de woestijn van Nevada in de Verenigde staten. Voor de Tweede wereldoorlog werd dit gebied gebruikt voor zilver- en loodwinning. Tijdens de Koude oorlog bleek de afgelegen regio een geschikte plek te zijn om in het geheim aan de ontwikkeling van nucleaire wapens en spionagevliegtuigen te werken.

Geheimzinnigheid

De militaire basis staat bekend om zijn extreme geheimhouding door Amerikaanse militairen. Het gebied wordt omringd door hekken, bewakingscamera’s en borden die aangeven dat ongeoorloofde toegang ten strengste verboden is. Daarnaast wordt de plek niet vermeldt op officiële kaarten.

Complottheorieën

Wat verbergen die Amerikanen achter de hekken van deze militaire basis? Dat is wat veel mensen en voornamelijk complotdenkers zich afvragen.  Al dat mysterieuze gedoe is namelijk voer voor complotdenkers. In 1989 gaf Robert Lazar, die beweerde werkzaam te zijn op de geheime legerbasis, een interview met een tv-zender in Las Vegas. Hij vertelde dat de basis werd gebruikt om buitenaards leven de huisvesten en te bestuderen. Er is echter geen concreet bewijs om deze claims te ondersteunen en die lijken er ook niet te komen.

De Amerikaanse overheid heeft het bestaan van Area 51 bevestigd maar de activiteiten binnen het gebied blijven geheim. Omdat het zo’n geheimzinnige reputatie heeft, blijft Area 51 tot op de dag van vandaag een bron van speculatie en interesse voor zowel nieuwsgierigen mensen als complottheoretici.

Als gast in de podcast-studio hebben we Amerika-expert Hannah Huber, zij vertelt over de complottheorieën rondom Area 51 en hoe deze ontwikkelen in Amerika.

Over de auteur

Sanne Visser

Hi! Mijn naam is Sanne Visser. Ik ben 19 jaar en woon in het mooie Deventer. Met mijn nieuwsgierigheid, doortastendheid en empathisch vermogen is het mijn missie iedereen een kans te geven om zijn of haar persoonlijke verhaal met de rest van de wereld te kunnen delen. Mijn hart ligt dan ook bij authentieke persoonlijke verhalen die aandacht verdienen. Door de studie journalistiek te volgen geef ik mezelf de kans om dit waar te maken en me succesvol te ontwikkelen tot een freelancejournalist met een waardevolle bijdrage.