Nieuw formule 1 seizoen dit weekend van start

Nieuw formule 1 seizoen dit weekend van start

Vanaf deze week begint het nieuwe seizoen van de formule 1 met de eerste race op het circuit van Bahrein. Het lijkt een seizoen te worden waar de coureurs goed moeten presteren om volgend jaar het beste stoeltje op de baan te krijgen.

Na een seizoen waar onze eigen Max Verstappen winst na winst wist te pakken, blijft het toch onzeker wie dit seizoen de beste gaat zijn. Mclaren-topman Zak Brown laat aan de media weten dat hij er van overtuigd is om races te winnen dit jaar. Toch blijken Red Bull, Ferrari en Mercedes de meeste kansen te hebben. Genoeg om over te speculeren dus.

Christian Horner

De teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, werd voor het seizoen al veel besproken. Er zou namelijk sprake zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag tegenover een vrouwelijke collega. Hierdoor was het onzeker of de teambaas zijn functie mocht behouden. Uit het onderzoek, dat afgelopen woensdag bekend werd gemaakt, is gebleken dat Horner zijn positie bij Red Bull Racing mag voortzetten.

Verwachtingen

Of Max Verstappen dit seizoen voor de vierde keer de winst pakt moet nog blijven. Uit de eerste vrije training die afgelopen donderdag plaats vond, pakt coureur Daniël Ricciardo verbazingwekkend de snelste tijd. Wat we precies kunnen verwachten van het nieuwe seizoen, is nog maar de vraag. Sportjournalist Rick Winkelman deelt zijn analyses.

Over de auteur

Roos van Leijenhorst

Roos van Leijenhorst is een 20-jarige student aan de School van Journalistiek in Utrecht. Ze vindt het allerleukste om creatief bezig te zijn. Haar interesses zijn breed maar het liefst schrijft ze over taboe-brekende onderwerpen.