Dutch Design Week biedt kans aan jonge designers

Dutch Design Week biedt kans aan jonge designers

Vele designers zien het als een grote kans, exposeren op de Dutch design week. Voor een aantal studenten van verschillende opleidingen wordt deze kans ze op jonge leeftijd al aangereikt. Vanaf 21 oktober is de stad Eindhoven wederom het decor van de grootste design beurs van Noord-Europa. De Dutch Design Week vindt het belangrijk om de toekomstige designers deel te laten nemen en kennis te laten maken met het werkveld.

Op de Dutch Design Week wordt veel ruimte gemaakt om studenten van verschillende creatieve vakscholen een podium te geven. “Wij willen de nieuwe generatie kennis laten maken met de design wereld”, vertelt Maxi Meissner, pr en media van de Dutch design week. Naast hogescholen en mbo vakscholen uit Nederland zijn er ook buitenlandse scholen die hier exposeren. Zo zijn de werken van Zweedse, Finse en Duitse studenten te zien.

De designers van de toekomst krijgen hier dus de kans om zichzelf te laten zien en te netwerken voor de toekomst. Dit is voor Meissner dan ook het belangrijkste doel, de jongen generatie, de toekomstige designers een opstapje geven voor een rol in de designwereld. Het doel van de Dutch Design Week is niet voor niets het ontwerp voor de toekomst en de toekomst van het ontwerp.

Over de auteur

Famke Arts

Mijn naam is Famke Arts. Ik ben 22 jaar en graag bezig met media. Na een opleiding fotografie ben ik begonnen aan journalistiek. Het lijkt mij erg leuk om later fotografie met journalistiek te combineren. Je kunt mij bereiken via mij email, famkearts@gmail.com of telefonisch, 06-82680559.