Betere positie voor vrouwen in bedrijfsleven

Betere positie voor vrouwen in bedrijfsleven

Photo by Jens Maes on Unsplash

UTRECHT –Deze week zou de Joke Smitprijs uitgereikt worden aan een persoon/organisatie die iets heeft betekend voor de positie van vrouwen in Nederland. Jammer genoeg gaat dit door de coronamaatregelen niet door. Maar er zitten super leuke initiatieven bij en het is zonde om daar geen aandacht aan te besteden. Mominc en The Board Whisperers zijn twee van die genomineerde.  

The Board Whisperers is zo’n anderhalf jaar geleden opgericht door twee ondernemers. Ze kwamen tijdens een overleg voor de onderwijs commissie van de Vrije Universiteit Amsterdam erachter dat ze in het bedrijfsleven tegen dezelfde dingen aanliepen. Nu hebben ze samen een bedrijf die helpt een veilig klimaat te creëren waar iedereen zijn stem durft te geven, ook vrouwen.  

Mominc is ook genomineerd en hebben als doel de uitval van werkende ouders te verminderen. Voor heel veel kersverse moeders is de overstap van zwangerschapsverlof en weer werken lastig. Maar liefst 65% kijkt negatief terug op de terugkeer naar werk.  

Beide bedrijven zetten zich dus in voor een veiligere sfeer binnen een bedrijf. Ze doen dit zodat ook vrouwen zich vaker durven uit te spreken over dingen, bijvoorbeeld over moederschap combineren met werk. Zo helpen zij mee aan een betere positie van vrouwen in Nederland, en dan vooral in het bedrijfsleven.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *