Column: Inhoudelijk verwoorden

Column: Inhoudelijk verwoorden

Alle politieke partijen die meedoen met de verkiezingen op een rijtje.

De verkiezingen staan weer voor de deur. Na een zoveelste demissionair kabinet mogen wij woensdag 22 november ons democratische recht uitoefenen. Alle politici verschijnen weer in elke talkshow en/of ochtendshow om met elkaar te debatteren. Het gaat niet alleen om de inhoud, maar ook om de persoonlijke kwesties, zoals bij Frans Timmermans.

Frans Timmermans is een gerespecteerde politicus. Ik wil niet zeggen dat ik op hem ga stemmen, maar hij heeft wel een indrukwekkend cv, variërend van minister tot eurocommissaris. Frans heeft alles binnen de politiek gedaan. Echter, wanneer je luistert naar het taalgebruik waarmee bepaalde personen elkaar confronteren, is dat niet te zien. In welk land kan een mogelijk toekomstige premier gefatshamed op live televisie?!

Dat Frans Timmermans wat forser is, is voor iedereen duidelijk. Maar dat deze man tijdens Vandaag Inside door drie mannen van middelbare leeftijd wel tien keer belachelijk wordt gemaakt om zijn gewicht, gaat mij te ver. Ook Geert Wilders deed mee aan het circus. Gisteren tijdens het SBS-debat kon hij het niet laten om zijn gewicht erbij te halen. Hij zei: “Dan kan je doorgaan tot je een ons weegt, in jouw geval zal dat wel even duren.” Als je het mij vraagt, praat over de inhoud in plaats van Timmermans zijn inhoud.

Over de auteur

Adil El Marnissi

ik heet Adil en ben 21 jaar. Ik studeer aan de hogeschool van Utrecht en werkzaam bij ESPN en Het Bonusprogramma. Ik ben van erg nieuw- en leergierig, daarom zal ik altijd zoeken naar de waarheid. ongeacht de moeilijkheidsgraad.