Tussen Salsa en Hotdog: De identiteitscrisis van Latijns-Amerikaanse New Yorkers

Tussen Salsa en Hotdog: De identiteitscrisis van Latijns-Amerikaanse New Yorkers

Bron: Luke Stackpoole / Unsplash

NEW YORK – In New York heeft de tweede generatie Latijns-Amerikaanse immigranten ook moeite met dubbele identiteiten. Aan de ene kant houden ze zich graag vast aan hun Latijns-Amerikaanse erfgoed, met zijn taal, tradities en waarden. Maar aan de andere kant worden ze dagelijks blootgesteld aan de Amerikaanse manier van leven, met zijn eigen normen en ervaringen.

De druk om te assimileren in deze dominante cultuur, is soms erg overweldigend. Er wordt van hen verwacht dat ze zich aanpassen en opgaan in de Amerikaanse samenleving, terwijl zij dit niet van huis uit mee krijgen.

Hoe dit er in New York aan toe gaat, hoor je hier:

Door deze grote verschillen kan er een wij-zij mentaliteit ontstaan. Deze mentaliteit kan ontstaan door de verschillen in socio-economische status, onderwijsniveau en toegang tot kansen tussen henzelf en andere groepen in de stad. “ Voor een gemeenschap waar nieuwe mensen in komen ontstaat er altijd al een wij-zij tegenstelling,” licht Elizabeth toe, “Je ziet dat in het klein al in een treincoupe wanneer er iemand bijkomt, daar kan al een soort uitsluiting ontstaan.” Vaak als deze twee groepen meer met elkaar te maken krijgen, veranderd dit. “Zodra je iemands verhaal kent, kun je hem niet meer tot een groep rekenen.”

Over de auteur

Anisia de Kok

Als student journalistiek ben ik vastberaden om de rol van correspondent te omarmen. In mijn interviews leg ik de nadruk op connectie en begrip. Mensen voelen zich op hun gemak, waardoor ze graag hun verhaal delen. Als ik niet een artikel aan het schrijven ben, leer ik mezelf het liefst nieuwe dingen aan zoals gitaar spelen of een nieuwe taal! Ik hou van uitdagingen en ook de moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken, dus deze zul je veel tegenkomen.