Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Studentenhobby loopt uit tot succesvolle vintage kledingwinkel in Utrecht

Studentenhobby loopt uit tot succesvolle vintage kledingwinkel in Utrecht

Foto door Sophie Manusov

Leda (23) en Thijs (25) openden deze maand hun tweede kledingwinkel ‘Stuk voor stuk’ aan de Oudegracht 237 in Utrecht. Ze begonnen met kleding verkopen via Vinted, maar inmiddels hebben ze twee winkels op hun naam staan.

Het succes begon bijna drie jaar geleden door Thijs en zijn overvolle kledingkast. “Mijn vriend had heel veel kleding liggen, maar het was allemaal de verkeerde maat”, vertelt Leda. Ze besloot daarom alles op Vinted te zetten en had hier tijd genoeg voor door de lockdown. Toen ze zagen hoe makkelijk alles verkocht werd, besloten ze een Instagram-account aan te maken voor de verkoop. De stappen daarna werden een webshop, een winkel in Leiden en nu een winkel in Utrecht.

‘Stuk voor stuk’ heeft een ander concept en is iets duurder dan andere vintage winkels. “Veel vintage winkels verkopen geen merkkleding, maar wij verkopen eigenlijk alleen maar merkkleding.” De kleding weerspiegelt de eigen stijl van het koppel en ze proberen zoveel mogelijk mensen te stimuleren tweedehands kleding te dragen. Dit lukt ze goed, want de winkel is nu al druk bezocht, deels door TikToks die over de hippe winkel rondgaan. “Ik hoorde van de buren dat er een heel ander publiek over straat loopt, met veel jongere mensen.” 

De gevestigde winkels liggen voor het stel niet om de hoek, want Leda en Thijs zijn beiden opgegroeid in Kampen en vervolgens in Groningen gaan studeren. “We wilden graag naar de Randstad en keken toen in meerdere steden rond.” Op een ouderwetse manier zijn ze uiteindelijk aan de panden gekomen. “We hebben briefjes in de brievenbussen gedaan,” vertelt Thijs, “en met succes.”

Audio door Mik de Wit

Over de auteur

Sophie Manusov

Ik ben Sophie Manusov en eerstejaars student journalistiek aan de Utrechtse Hogeschool. Ik ben 19 jaar, kom oorspronkelijk uit Haarlem maar ben sinds kort gelukkig inwoner van Utrecht geworden. Mijn interesses binnen de journalistiek liggen bij video, zelf op onderzoek gaan en het schrijven van tekst. In de toekomst zie ik mezelf als documentairemaker. Ik ben doelgericht, een goede planner en ik beschik over een juiste dosis brutaliteit. Naast het maken van documentaires wil ik voorlopig blijven (hiphop) dansen, padellen en werken in de horeca. Mocht je me willen bereiken dan kan dit op sophiemanusov@gmail.com.