Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Nederlands Film Festival steunt afstudeerstudenten

Nederlands Film Festival steunt afstudeerstudenten

Foto gemaakt door: Xio-Miliane Raposo

In de week van 22 t/m 29 september vindt het jaarlijkse Nederlands Film Festival plaats in Utrecht. Het Nederlands Film Festival steunt door middel van talentcompetities de ontwikkeling en carrière van jonge filmmakers. Een van deze talentcompetities is de studentencompetitie.

Voor veel afstudeerstudenten van audiovisuele opleidingen is de studentencompetentie een geweldige kans om hun productie aan een groot publiek te laten zien. Het festival vertoont jaarlijks een selectie van afstudeerproducties van Nederlandse film- en kunstacademies. Het is een gelegenheid voor studenten om hun creativiteit en technische vaardigheden te tonen en om feedback te krijgen van zowel de jury als het publiek.

Renee Schräder is een van de winnende afstudeerstudenten. Renee won de VPRO-documentaire prijs, beste afstudeerdocumentaire. ’als je als student afstudeert val je in een enorm zwart gat, vooral als je in een vakgebied gaat werken waar je geen baanzekerheid hebt, dan is het fijn als iemand zegt: je doet het goed.’, aldus Renee.

Xio-Miliane Raposo interviewt Renee Schräder, winnares van de VPRO-documentaire prijs: beste afstudeerdocumentaire.

Over de auteur

Inge Buijs

Mijn naam is Inge Buijs (2004) en ik ben eerstejaars student Journalistiek aan de hogeschool van Utrecht. Ik omschrijf mezelf als sociaal, nieuwsgierig en doortastend. Vanaf begin september houd ik mij bezig met het laatste nieuws uit de binnenstad van Utrecht. Waar ik mezelf in wil specialiseren binnen de journalistiek, is voor mij nog onbekend. Ik hoop daar gedurende de studie achter te komen!