Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Veel kleurplaat inzendingen voor derde editie Kleur de Stad

Veel kleurplaat inzendingen voor derde editie Kleur de Stad

Dit jaar vindt de derde editie van ‘Kleur de Stad’ plaats. De derde editie, gecreëerd door Mr. Beam, blijkt veel bekender te zijn onder de Utrechters dit jaar. Waar er in 2020 nog maar 200 inzendingen waren, liep het aantal vorig jaar al op naar 903 en hoopt Mr. Beam dit jaar de duizend aan te tikken.

Kleur de Stad is een collectief kunstwerk dat is gecreëerd tijdens de Covid-19 periode. De input komt volledig vanuit de inwoners zelf. Ze kunnen een zelf gekleurde kleurplaat inzenden en dat wordt dan geprojecteerd op een fysiek gebouw in de stad.

Het maakt niet uit of de tekeningen professioneel zijn of niet, alles inzendingen zijn welkom en zullen gebruikt worden. “Wij vinden dat je op die manier, op een hele leuke manier en toegankelijke manier, de stad eigenlijk heel eenvoudig kleur geeft.”

Alle gebouwen waar de kleurplaten op worden geprojecteerd zijn in de binnenstad te vinden. Mr. Beam doet dit project samen met Centrum Management Utrecht, een winkeliersvereniging in de binnenstad. Centrum Management Utrecht wil graag meer mensen in de binnenstad als het winter is en op die manier zijn zij samen met Mr. Beam op het idee van dit project gekomen. Op basis hiervan worden ook de gebouwen uitgekozen waar de projecties op worden afgebeeld.

De eerste editie van Kleur de Stad vond plaats in 2020. Wegens succes is het project verlengd en zijn de kleurrijke projecties vanaf 8 december tot aan 7 januari voor de derde keer in heel Utrecht te zien.

Over de auteur

Mila Lynn Siccama

Mijn naam is Mila, geboren in 2003 te Harderwijk. Al van kleins af aan ben ik gek op lezen en sport. Natuurlijk sport ik zelf veel, maar het kijken van voetbal, tennis en F1 is iets wat altijd mijn volledige aandacht zal hebben. Op dit moment studeer ik Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Mijn doeleinden voor deze studie zijn mij nog onbekend. Het liefste wil ik dit jaar mijn propedeuse halen en vanuit daar verder kijken of mijn toekomst in de journalistiek ligt, of dat ik liever en andere studie wil volgen aan een Hogeschool, of indien mogelijk, aan een Universiteit. Tijdens deze studie ligt mijn focus op het centrum van Utrecht en ben ik enthousiast meer daarover te mededelen.