Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Wetenschappers houden lezing over wederopbouw

Wetenschappers houden lezing over wederopbouw

Dinsdag 21 november werd vanuit de aula in het academiegebouw van de universiteit Utrecht de lezing “Hoe bouw je een land in puin weer op?” gehouden.

Prof. Thea Hilhorst, sociaal wetenschapper, sprak over de vraagstukken van humanitaire hulp. Kunnen burgers geholpen worden zonder dat oorlogsmisdadigers of een corrupte overheid hier ook profijt van hebben? Elke einde van een oorlog is namelijk ook eens kans om de macht te grijpen, om geld te verdienen of voor andere landen om hun invloed te vergroten. In de anderhalf uur durende lezing werd antwoord gegeven op deze vragen.

Conflictwetenschapper en voormalig ontwikkelingswerker Mohammad Kanfash, die zelf uit Syrië komt, sprak daarbij met diepgang over de wederopbouw van Syrië en de machtsdynamieken die daarbij komen kijken. Zo kwam de rol van burgers, rebellen, internationale spelers zoals de Verenigde Staten en de Syrische overheid langs. Waarna het publiek zelf ook vragen mocht stellen en die vragen ook beantwoord werden.

Saskia sprak met Mohammad Kanfash:

Over de auteur

Feike Bleijinga

Ik (2003) weet eigenlijk van niks genoeg af, waardoor ik in alles interesse heb (behalve wiskunde). Op dit moment hou ik mij persoonlijk veel bezig met theater, film, politiek en games. Als je meer van mij wil weten, mag je mij altijd uitnodigen voor een lunch (jij betaalt).