Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Kinderen bezoeken dit jaar weer het Huis van Sinterklaas

Kinderen bezoeken dit jaar weer het Huis van Sinterklaas

Foto door: Yula Bello

Sinterklaas is weer in het land en verblijft tijdens zijn tijd in Nederland in het Huis van Sinterklaas. Het is onder de Utrechtenaartjes razend populair, als kind kan je eindelijk zien waar de Sint verblijft en kan je hem zelfs ontmoeten!  

Het huis van Sinterklaas is een route die jonge kinderen met hun ouders kunnen lopen door het Museum Catharijneconvent. Het is elk jaar een groot succes, kinderen worden meegesleept door magische verhalen en gaan op in hun eigen fantasie.

Celine Kleijwegt zit in het organisatie team en merkt op dat het in vergelijking met andere jaren ook steeds drukker wordt. Kleijwegt: ‘’Het huis van Sinterklaas in Utrecht is steeds meer een begrip aan het worden’’. De reden hiervan is dat het elk jaar een ander thema is en het voor de ouders en kinderen nieuw blijft.

Elk jaar worden ze meegenomen in een bestaande mythe van de echte Sint Nicolaas. Met dit jaar het thema: Storm op zee. Sint Nicolaas droomde dat er een storm zou komen, waardoor hij de zeevaarders kon waarschuwen en op tijd kon redden van de storm. Die verhalen worden dan omgezet naar een kinderlijk verhaal.

De kinderen worden meegenomen door een Kapitein die het verhaal op een meeslepende wijze vertelt en de kinderen opdrachten en spelletjes laat doen. Ze beginnen in een haven, waar de kinderen matroosjes zijn en de ouders de kapiteins. Dan lopen ze verder door het museum en eindigen ze in de werkplaats van Sinterklaas waar de kinderen Sinterklaas ontmoeten. De kinderen kunnen Sinterklaas nog bezoeken tot pakjesavond.

Verslaggever Inge Buijs legt een interview af met Celine Kleijwegt over het Huis van Sinterklaas, en de feestdag zelf.

Over de auteur

Yula Bello

Ik ben Yula Bello en ben eerstejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik ben 18 jaar oud en kom uit Amsterdam. Ik ben nieuwsgierig, sociaal en zit op voetbal. Mijn interesses zijn radio, podcast maken en nieuws presenteren. Ik zou in de toekomst ook graag iets met film doen, ik weet nog niet wat maar daar kom ik in deze studie wel achter. Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik veel met het nieuws bezig ben en graag creatief te werk ga.