Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Volle zaal bij debat over transrechten

Volle zaal bij debat over transrechten

De zaal Cloud 9 in TivoliVredenburg was helemaal vol bij een debaty over mensenrechten en genderidentiteit. Het debat werd gevoerd door jurist Marjolein van den Brink en Brand Berghouwer van Transgender Netwerk Nederland.

Tijdens het debat werd gepraat over de invloed van de verkiezingsuitslag op trans- en non-binaire personen, hoe het er nu voor staat met de mensenrechten van deze personen en of het makkelijker moet worden om een ‘x’ bij het geslacht te zetten in je paspoort.

Voor de start van het debat was er uitleg door Marjolein van den Brink over de juridische kanten van transmensenrechten en enige begrippen. Daarna vertelde Brand Berghouwer over zijn ervaring met discriminatie in het ziekenhuis, waarna de rest van het debat begon.

In je recht

Het debat is onderdeel van de serie ‘In je recht’, wat een programma is van Studium Generale van de Universiteit Utrecht, in samenwerking met het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten en het programma de Rechtvaardige Stad.

Saskia Plokker sprak met Brand Berghouwer:

Over de auteur

Feike Bleijinga

Ik (2003) weet eigenlijk van niks genoeg af, waardoor ik in alles interesse heb (behalve wiskunde). Op dit moment hou ik mij persoonlijk veel bezig met theater, film, politiek en games. Als je meer van mij wil weten, mag je mij altijd uitnodigen voor een lunch (jij betaalt).