Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Bruisende jaarbeurs vult zich met bezoekers op zoek naar een studie

Bruisende jaarbeurs vult zich met bezoekers op zoek naar een studie

In de hallen van de jaarbeurs vond afgelopen weekend de studiekeuze beurs plaats, waar honderden bezoekers op afkwamen. Deze beurs geeft bezoekers de kans om alle studie mogelijkheden te bekijken om zo een weloverwogen beslissing over hun studie te maken.

Diverse MBO, HBO en Universitaire onderwijsinstellingen uit alle uithoeken van het land staan met stands op de jaarbeurs om bezoekers meer te vertellen over wat hun opleiding inhoud. Zo proberen ze meer aanmeldingen te werven voor de opleiding waar ze deel van uitmaken. Leerlingen die op zoek zijn naar een studie bezoeken de beurs met hun ouders of komen naar de beurs toe voor een schoolopdracht. ‘Veel leerlingen weten niet wat ze willen doen, kiezen een studie en schrijven zich drie weken later weer uit. De beurs is een mooie kans om bezoekers enthousiast te maken voor een studie te laten kiezen die echt bij ze past’, zegt Steffan te Beest van het MBO Mediacollege Amsterdam.

Het brede spectrum aan opleidingen geeft de bezoekers een overzicht van het aanbod van studies. Van ouderenzorg tot techniek, van de kappersopleiding tot defensie, er is voor iedere bezoeker wel een studie te vinden die bij ze past. ‘Hier kunnen we ons onderscheiden van andere ouderenzorg studies die er zijn’, zegt Merel Westerman van Warande Ouderenzorg. ‘We merken dat mensen meer interesse krijgen nadat we ze informeren over onze studie’.

Isabella van de Luijtgaarden spreekt met Floor en Viktor over hun aanwezigheid op de studiekeuzebeurs.

Over de auteur

Fenna Toet

Mijn naam is Fenna Toet, ik ben 18 jaar en ik studeer journalistiek aan de School Voor Journalistiek in Utrecht. Op dit moment zit ik in mijn eerste studiejaar en ik ben dan ook beginnend journalist. Ik wil stukken schrijven om nieuws dichter bij mensen te brengen. Graag maak ik de wereld een stukje beter door verhalen van mensen gehoord te laten worden. Mijn interesses liggen vooral in (buitenlandse) politiek, veiligheid en cultuur. Stukken over deze onderwerpen schrijven vind ik dan ook het mooiste wat er is.