Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Swan Market terug op de Neude

Swan Market terug op de Neude

Foto: Roos van Barneveld

Dit jaar staat de kerstmarkt van Swan Market op 10 december voor de tweede keer op de Neude. De markt zou het hele weekend open zijn, maar door windstoten werd het op zaterdag afgelast. 

De markt is even groot als afgelopen jaar. De kramen waren zelfs anderhalve maand voor de opening uitverkocht. Yorick de Looff, event manager van de The Offline Company die de Swan Market heeft georganiseerd, ziet dat er dit jaar minder drukte is. ‘Vorig jaar was de temperatuur kouder waardoor er meer een kerstgevoel was. Nu is het door het weer wat minder druk. Mensen willen liever warme chocomelk drinken bij één of twee graden in plaats van 10 graden.’ Verteld de Looff.

Het concept van de Swan Market houdt in dat er vooral handgemaakte producten op de markt worden verkocht. ‘Daarnaast zorgen we ervoor dat er muziek en een foodcourt is zodat het niet een simpele markt is. Zo voelt het meer als een dagje weg.’ Aldus de Looff. De Swan Market staat met ongeveer honderd kramen op de Neude. De meeste kraambeheerders die op de markt staan komen uit Utrecht en omstreken, sommigen staan hier ook al voor de tweede keer.

Verslaggever Roos van Barneveld is in gesprek gegaan met Lisanne, een ondernemer die met haar tieten keramieken creaties op de markt staat. Ze vertelt hoe het is om op de markt te staan.

Over de auteur

Noortje Maenen

Ik ben Noortje Maenen, studente Journalistiek, en ik ben geboren in het jaar 2004. Mijn journalistieke ontwikkeling is in 2023 begonnen in Utrecht. Hiervoor heb ik twee jaar lang Creative Business in Amsterdam gestudeerd, dus ik heb al enige ervaring met tekstschrijven, video en audio. Ik heb ervaring als marketingmedewerker, maar ik wil mij nu heel graag verder ontwikkelen in de journalistiek. Als journaliste wil ik graag later bijzondere verhalen van mensen de wereld in brengen. Ik denk dat iedereen iets speciaals te vertellen heeft, al is het iets kleins of een heftige gebeurtenis. Daarnaast wil ik graag gebeurtenissen meemaken die ik in het dagelijks leven niet zomaar zie. Wil je mij bereiken? Dit kan via: noortje.maenen@student.hu.nl.