Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Ook bezorgers zien druk toenemen op bezorgdiensten supermarkten: ‘Soms kan het wel echt stressvol zijn’

Ook bezorgers zien druk toenemen op bezorgdiensten supermarkten: ‘Soms kan het wel echt stressvol zijn’

Bezorger Luc Verhart verzamelt bestelling

Steeds vaker laten klanten hun boodschappen thuis bezorgen. In 2023 lukte het de fysieke supermarkten om marktaandeel terug te winnen van online, dit is pas de eerste keer dat dat lukt in dit decennium. Ondanks deze ene krimp is het marktaandeel de laatste jaren enorm gestegen, uiteraard merken de bezorgdiensten van Nederlandse supermarkten dit ook. Ze kampen met personeelstekorten, klanten kunnen alsmaar tussen grotere tijdsloten bestellen om aan de vraag te kunnen voldoen en de tijdsdruk voor bezorgers neemt toe.

Verslaggever Sam Wouters loopt mee met Jumbo bezorger Luc Verhart tijdens een rit door Utrecht. Luc werkt al bijna drie jaar als bezorger en volgt via Jumbo de opleiding ‘logistiek’. Hij laat me zien hoe zijn werkdag eruitziet en verteld over de toenemende druk voor bezorgers die ook hij ervaart.

Beluister de audioreportage hieronder:

Over de auteur

Sam Wouters

Sam Wouters, geboren in 2003, is een beginnend journalist aan de School voor Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Met zijn twintig jaar heeft hij interesse in sport en misdaad. Sam streeft ernaar zijn journalistieke vaardigheden verder te ontwikkelen en te groeien als een toekomstige journalist.