Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Perry Sport verdwijnt uit Hoog Catharijne 

Perry Sport verdwijnt uit Hoog Catharijne 

Perry Sport, de winkel voor sportkleding en schoenen, zal vanaf dertien maart verdwijnen uit Hoog Catharijne. Vorig jaar, op zes december, is Perry Sport officieel failliet verklaard. Nu zijn de laatste weken aangebroken voor de winkel in Utrecht. De winkel wordt geleidelijk aan leger en alle spullen worden tot het einde verkocht. Het is ook tijd voor de medewerkers om afscheid te nemen van hun Perry Sport. 

‘Alles moet weg’ staat er in grote letters op de posters van Perry Sport. Ook zijn de percentages van de aanprijzingen te zien op elke hoek van het pand. Binnen in de winkel zijn mensen druk bezig met shoppen voor de laatste afgeprijsde items. Er liggen nog een paar schoenen en er hangen nog verschillende kledingstukken aan de halflege rekken. De lange rijen bij de kassa’s zorgt ervoor dat het personeel het druk heeft. En iedereen loopt met volgeladen tassen de winkel uit. Perry Sport gaat nu echt sluiten. Het Britse bedrijf Sports Unlimited Retail, dat ook JD onder zijn hoede heeft, heeft eerder de Utrechtse Perry Sport nog gered, maar deze keer is er niets meer aan te doen. Het hele bedrijf is officieel failliet verklaard, wat niet alleen impact heeft op Perry Sport, maar ook op Aktiesport en Sprinter. Als gevolg hiervan zullen er in Nederland veel banen verdwijnen nu meerdere winkels hun deuren sluiten. Het personeel van Perry Sport in Utrecht was ook erg geschrokken toen het bericht kwam dat Perry Sport failliet was verklaard. “Het personeel en de klanten hadden niet verwacht dat de winkel zou sluiten. Het Nederlandse bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar, dus we zijn erg geschrokken. Maar nu hebben we het geaccepteerd en gaat het wel oké,” zegt de manager van de winkel. 

Het team van Perry Sport is al druk bezig met de voorbereidingen voor het sluiten van de winkel. Ze sjouwen met planken en pakken verhuisdozen in. En alle lege rekken breken ze af en leggen ze op een hoop. Naast het harde werk vinden de medewerkers het jammer dat hun winkel gaat sluiten. Een van de medewerkers geeft aan dat ze, toen ze het hoorde, het erg lastig vond. ‘We weten nu al een tijdje dat de winkel dicht gaat. Eerst realiseerde ik het me niet helemaal, maar nu steeds meer. Ik werk hier nu vijf dagen in de week en het is echt mijn tweede thuis geworden. Ik zie mijn collega’s vaker dan mijn ouders. Dus het idee dat we dicht gaan was wel wennen voor me,’ zegt ze. Ook geven de manager en de medewerker aan dat ze een hecht team hebben. ‘Het voelt nu alsof ons hele team uit elkaar valt en we proberen samen positief te blijven, maar dit is niet altijd makkelijk’, vertelt de medewerker van Perry Sport. Het team van de winkel in Utrecht is niet het enige team dat de winkel moet sluiten. Ook in Leiden, Den Bosch en andere steden zal Perry Sport, samen met Aktie Sport en Sprinter de deuren moeten sluiten. 

 

Over de auteur

Zhifeng Oude Sogtoen

Ik ben Zhifeng Oude Sogtoen geboren op 20 januari 2002 in Xinyu, China. Maar nu woon ik al heel mijn leven in Brabant, Tilburg. Sinds kort ben ik begonnen met de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Het leukste aan Journalistiek vind ik het leren kennen van nieuwe mensen en het luisteren naar hun verhalen.