Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Utrechtse koffiehuizen floreren na vakantieperiode

Utrechtse koffiehuizen floreren na vakantieperiode

Mensen met koffie in een koffietent.

De herstart van het dagelijks leven heeft geen windeieren gelegd voor de koffiehuizen in het centrum van Utrecht. Nu de bevolking is teruggekeerd naar het reguliere ritme staat een bezoek aan een koffiebar voor velen weer bovenaan in de agenda.

Na een rustige zomerperiode kunnen koffiezaken in Utrecht eindelijk weer opgelucht ademhalen. Nu de studenten en de werkenden zich weer in hun dagelijkse routine bevinden, zijn velen van hen ook weer op zoek naar hun dagelijkse kop koffie.

En dat is een ontwikkeling waar veel eigenaren van koffiegelegenheden reikhalzend naar hebben uitgekeken. ”De zomermaanden zijn voor ons een rustigere periode”, zegt Peter Braakman van Cupp. “Er bevinden zich weer veel meer mensen in de stad en dat vertaalt zich zeker in het aantal bezoekers in deze drukbezochte koffiebar.”

Toch is het opvallend dat sommige koffiezaken die zich iets verder van het centrum bevinden, minder directe impact zien van de terugkeer naar werk en school. Dit komt doordat zij ook gedurende de zomer, naast hun vaste klanten, veel toeristen mochten begroeten die het vakantieseizoen aangrepen om te genieten van de stad Utrecht.

Dat er zoveel drukbezochte koffiehuizen zijn in een kleine regio zoals Utrecht centrum is overigens niet gek. Uit onderzoek van International Coffee Organisation (ICO) is namelijk gebleken dat Nederland in de top 5 staat van landen waar de meeste koffie geconsumeerd wordt. Ook speelt mee dat koffiebars niet alleen plekken zijn om een kopje koffie te halen, maar ook sociale ontmoetingsplekken vormen voor werkenden en studenten.

Met de zomerse zon langzaam plaatsmakend voor de herfst, lijkt Utrecht klaar te zijn voor een bruisend seizoen, en zijn de koffiehuizen er helemaal klaar voor om iedereen te verwelkomen die behoefte heeft aan een warme kop koffie en een gezellige sfeer.

Interview van Max Kien met eigenaar Rob Dunk van koffiebar Black Brew:

Over de auteur

Jacey Zelissen

Jacey Zelissen, geboren in 2003 en beginnend student aan de Hogeschool Utrecht. Hier is zijn passie voor sport en journalistiek samengekomen. Zijn eerste stappen in de journalistiek zette hij als correspondent amateurvoetbal voor De Limburger, waar hij ervaring heeft opgedaan als schrijvend journalist. Met een passie voor sport, interesse in alles wat zich afspeelt in zijn omgeving en een scherp oog voor verhalen, is hij klaar voor alles wat er op zijn pad komt.