Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Nieuw ACO-borrelseizoen van start

Nieuw ACO-borrelseizoen van start

LeF-leden aan het borrelen

Biertjes, wijntjes, frisdrank, van alles wordt er gedronken. De ACO (activiteitencommissie) van studievereniging LeF (studievereniging school voor journalistiek) trapt het nieuwe borrelseizoen af. Elke eerste maandag van de maand zal de zogenoemde ‘ACO-borrel’ plaatsvinden in café Walden in Utrecht. 

Rond een uurtje of acht begint de borrel op gang te komen. Langzaam druppelen de SVJ’ers (journalistiek studenten) binnen. Maud Bos is een van de commissieleden. ‘Het belangrijkste als journalist is netwerken. Hoe anders dan op een borrel met alle toekomstige journalisten? Dit zijn de mensen waarmee je het moet doen. Als dat nou ook gewoon je vrienden worden dan is zo’n borrel een toegankelijke manier om een praatje te maken met elkaar.’ Van eerstejaars tot vierdejaars, iedere SVJ’er is welkom om een drankje te doen, mits je achttien jaar of ouder bent. Maud vindt het belangrijk om de eerstejaars vanaf het begin te betrekken bij de studievereniging, zodat de vereniging ook onder de eerstejaars gaat leven. Vandaar dat er is geprobeerd extra eerstejaars aan te trekken. Bijvoorbeeld door berichten en reminders in de klassenapps te sturen. 

De eerste borrel van het jaar is bij café Walden midden in Utrecht. De locatie is ideaal. Buiten staan leuk aangeklede tafels, waarbij je moet zoeken voor een lege plek. Ook binnen is het gezellig druk met de studenten. Daarnaast heeft het café een kelder die later op de avond open zal gaan voor de mensen die een dansje willen wagen. Max Elijzen is ook van de partij. Op de vraag hoe de rest van de avond eruit zal zien heeft Max een duidelijk antwoord: ‘Het is wel gewoon een maandag, maar daar trekken we ons niets van aan!’ Dat belooft veel goeds. 

De ACO organiseert elke maand twee activiteiten. Één daarvan is dus de maandelijkse borrel op de eerste maandag van de maand. De borrel zal voornamelijk bij café Walden afspelen. Maud vertelt dat de commissie een afspraak heeft gemaakt met Walden, waardoor de borrel bij het café plaats kan vinden. ‘Voor hen is dat heel top, want wij komen met super veel mensen bier drinken.’ Naast de borrel is er maandelijks nog een tweede activiteit. Dit wordt afgewisseld met journalistieke en niet-journalistieke activiteiten. Hierbij kun je denken aan een voetbaltoernooi, maar ook aan een uitje naar een talkshow met backstage rondleiding. Wat de activiteit van deze maand wordt, daar wil Maud helaas nog niks over kwijt. ‘Binnenkort zullen jullie dat zien verschijnen op de LeF-Instagram pagina’, zegt ze. Gewoon rustig afwachten dus. 

Benieuwd naar meer? Luister het audio interview van Sientje van Schie hieronder!

Over de auteur

Elles Nieuwenhuis

Elles Nieuwenhuis (Didam, 2004) is in het studiejaar 2023-2024 begonnen aan de opleiding journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Haar omgeving attendeerde haar op deze studie, omdat Elles eigenwijs, nieuwsgierig, enorm vasthoudend en communicatief sterk is. Tijdens haar studie maakt ze wekelijkse nieuwsberichten, die vervolgens worden gepubliceerd op het web. Haar inspiratie voor de nieuwsberichten haalt ze uit gesprekken met mensen en door goed rond te kijken wat er gebeurt in de wereld om haar heen. Er gebeurt namelijk veel meer om je heen dan dat je op eerste gezicht zou denken. Haar toekomst ziet ze voor zich in de tekst journalistiek. Het lijkt haar enorm leuk om voor een tijdschrift te werken. De passie voor tijdschriften heeft ze al lang. Sinds kleins af aan vindt ze het leuk om tijdschriften te lezen. Niet alleen het lezen trekt haar aandacht, ook de vormgeving. Elles heeft een creatief brein en denkt veel toegevoegde waarde te hebben in de wereld van journalistiek.