Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Kampong O23-1 kampioen tweede divisie

Kampong O23-1 kampioen tweede divisie

Kampong O23-1 zal de volgende periode spelen in de eerste divisie. Afgelopen zaterdag ging Kampong in Alkmaar met 0-1 voorsprong de rust in toen bekend werd dat de rivaal Jodan Boys had verloren. Kan Kampong dit doorzetten in de voorjaarscompetitie?

Coach Marvin Eersteling van Kampong verwacht dat zijn team aardig mee kan komen op het hogere niveau: “Erin blijven lijkt me devies, maar ik denk dat we eigenlijk wel aardig kunnen voetballen.” Het team heeft al tegen teams in de hogere divisie gespeeld, volgens de coach kon het team het niveau toen aan: “We hebben al twee keer tegen een ploeg uit een hogere divisie gespeeld. Ik vond ons niet slechter.” Ook denkt hij dat titel rivaal Jodan Boys mee kan komen op het hogere niveau: “Ik denk dat wij allebei echt op dat niveau moeten acteren, Ik denk dat wij ons jasje ontgroeid zijn in deze poule.” 

Eersteling hoopt met hetzelfde team door te kunnen gaan in de voorjaarscompetitie. “Ik hoop het, als alle spelers hier nog veel kunnen leren en volgend jaar echt de overstap kunnen maken, dan zou dat fantastisch zijn. Ik denk niet dat het de bedoeling is omdat nu al te willen ik denk dat we daar niet klaar voor zijn.” Het team kan zich vooral nog verbeteren tegen defensieve tegenstanders volgens Eersteling: “Als de tegenstander de bus gaat parkeren dan krijgen wij het heel lastig.”

Kampong 023-1 werd vandaag kampioen in de 2e divisie na een overwinning uit bij V.V. Kolping Boys in Alkmaar. Het team van coach Marvin Eersteling gaat in de tweede seizoenshelft nog een stapje hoger op. Wij spraken Eersteling over de aankomende seizoenshelft en het zojuist behaalde kampioenschap:

Over de auteur