Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Gerucht vertrek Ssam over duurzamer menu niet ondersteund door Green office

Gerucht vertrek Ssam over duurzamer menu niet ondersteund door Green office

Café Mams en zustercafé Ssam als kantinelocatie op de Heidelberglaan 15

UTRECHT SCIENCE PARK – Volgens een gerucht zou Ssam, zustercafé Mams, weggaan uit de HU Heidelberglaan 15 door een geschil met de HU over een vegetarisch/veganistisch aanbod. Green office, het duurzame platform van de HU, geeft aan niets te weten van nieuwe maatregels betreft een duurzamer menu.

Het Green office van de HU staat achter een uitgebreider vegetarisch menu, met meerdere veganistische opties. Toch weet Clara Eenhoge, team community en projecten, niets over het eventuele vertrek van Ssam. Wel is ze met collega´s actief bezig om de catering van HU volledig vegetarisch te maken, met een optie voor vlees.

Clara geeft aan achter de duurzame initiatieven van de HU te staan met haar collega´s. Zo zien ze de verandering wel zitten. De catering op de HU volledig vegetarisch maken staat nu hoog op het lijstje, desondanks de berichten van angst. De cateraars zijn bang dat werknemers en studenten hun services niet meer zouden gebruiken. “Ik geloof wel dat mensen het altijd groter maken in hun hoofd. Zoals bij de bekertjes die nu vervangen zijn, was het ook grootse schrik dat er heel veel klachten gingen komen, en dat valt eigenlijk ook super mee”, aldus Clara.

Het Green office lobbyt regelmatig voor verduurzaming, ook bij de eetvoorzieningen van de HU, maar maken hier uiteindelijk geen directe beslissingen over. Ze uiten hun adviezen voor duurzaamheid naar de organisatie van de HU, en die nemen het advies mee in de beslissingen.

Sientje van Schie en Ellis Nieuwenhuis hebben een Ssam gesproken voor een reactie.

Hieronder volgt de het audiointerview van Bram Wissink

Over de auteur