Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Flink krabben tijdens vriestijd

Flink krabben tijdens vriestijd

Door Anna Popken  SVJ D-13

Gevroren meertjes en kanalen, lekker schaatsen, en een moeilijk startende auto. Van 8 tot 10 Januarie had het flink gevroren in Utrecht-Oost en ook in andere delen van Nederland. Het KNMI gaf code geel en waarschuwde voor onderkoeling omdat de gevoelstemperatuur erg laag lag. Er is volop van het vriespunt genoten, maar naast het plezier bracht het misschien ook wat onhandigheden met zich mee. ‘Als je op tijd staat in de ochtend en je moet dan nog je ramen krabben, daar heeft toch niemand zin in en tijd voor!’ 

In Utrecht-Oost hebben niet veel mensen last gehad van een vastgevroren auto. De grootste gros heeft simpel weg geen auto en maken veelvuldig gebruik van de fiets of het openbaar vervoer. Toch zijn er ook genoeg die er wel eens mee te maken krijgen. Een vastgevroren deur, geen zicht door de vooruit of een vastzittende handrem. Voor dit soort problemen kan je altijd de ANWB raadplegen. ‘Hoe kunnen we je helpen?

Beluister hieronder het interview met verslaggeefster Anna Popken, Stephan Grout van de ANWB en twee buurtbewoners uit Utrecht-Oost (namen bekend bij de redactie).

Over de auteur

Anna Popken

Ik ben Anna Popken (2002) en studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hiervoor heb ik de havo afgerond en daarna mijn diploma voor de opleiding interieur adviseur gehaald. Hier heb ik veel van geleerd en dit neem ik mee in mijn nieuwe leer proces. Ik ben gek op onderzoek en super geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Ben een erg gedreven persoon en sta altijd open om nieuwe dingen te leren. In de toekomst zie ik mezelf als journalist en hoop ik zoveel mogelijk te mogen ontdekken en uit te zoeken.