Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Uurtje knutselen voor kleuters

Uurtje knutselen voor kleuters

Elke donderdag tussen 3 en 4 is er een knutsel uurtje bij speeltuin De Bloesem. Het is voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. De speeltuin is elke dag geopend, daardoor kunnen de kinderen die er eerder zijn nog even spelen.

Knutselen is niet alleen leuk om te doen met je kind, het is ook goed voor hun ontwikkeling. Het verbetert de motorische vaardigheden wat er bijvoorbeeld voor kan zorgen dat ze later makkelijker kunnen knippen en plakken. Tijdens het knutselen ontdekken kinderen meer dan mensen denken, ze raken bewust van zwaartekracht en breekbaarheid. Als laatste leert het ze ook om van niets een kunstwerk te maken en zo creatief leren denken.

In het fragment hier onder hoort u Sabine Schardaun die elke week het knutsel uurtje organiseert. je een oma die elke week weer met haar kleinkinderen komt om te knutselen en te spelen.

Interview: Monique Geenen

Over de auteur

Monique Geenen

Monique Geenen (2004) zit op de Hogeschool Utrecht. Hiervoor heeft ze onderwijsassistent afgerond op het mbo. Ze heeft voor de opleiding nog niks gedaan met journalistiek maar sinds het begin van de opleiding in volle teugen bezig.