Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Pasen vieren in De Moestuin

Pasen vieren in De Moestuin

In Utrecht wordt door De Moestuin voor de zesde keer een sfeervolle paasbrunch georganiseerd voor jong en oud. Op zondag 31 maart (Eerste Paasdag) staat het in het teken van Pasen en gezelligheid, maar waarom wordt dit hier gevierd?

Zodra de bezoekers De Moestuin binnenlopen, begeleidt een werknemer ze naar de kas achter in De Moestuin. Hier staan veel tafels en stoelen klaar voor de families. De tafels zijn versierd in de kleuren groen en geel, met borden, bekers, paaseieren en er staan snacks op tafel. De bezoekers genieten van verse sinaasappelsap, thee of koffie terwijl zij in spanning afwachten tot de paashaas er is. Het is al de zesde editie van De Moestuin. “Dit organiseren we om meer bezoekers naar De Moestuin trekken”, vertelt Esmé van Amerongen, medeorganisator van het evenement. “Al snel kwamen we erachter dat we het leuk vinden om verschillende seizoen te vieren en dan vooral de lente en daarbij hoort toch echt Pasen.”

Precies om 11.00 uur huppelt de paashaas de kas binnen om de kinderen op te halen. De kinderen verzamelen hun mandjes en rennen achter de haas aan. Een paar kinderen sleuren net op tijd hun ouders van de stoel mee naar buiten, maar de opa’s en oma’s kijken nog even vanuit binnen mee. Een minuut later schijnt de zon en zoeken de kinderen flink naar paaseieren tussen de bomen, planten en bloemen. Bezoekster Monique de Vries vertelt hoe belangrijk zij het vindt dat haar zoontje hier is en geniet. “Hij is super sociaal en speelt graag met andere kinderen”. Hierdoor is het voor haar aantrekkelijker om gebruik te maken van dit soort evenementen op feestdagen. “Eerlijk gezegd scheelt het ook heel veel tijd, zo hoef ik bijvoorbeeld niet meer te denken aan boodschappen”, vertelt Monique.

De kinderen komen uitgeput terug naar de kas, hier staat het personeel te wachten om de kinderen en ouders te bedienen tijdens de brunch. De geur van het lekkere eten verspreidt zich door de kas. Er is een lange tafel gedekt met ‘american pancakes’, croissants, verse salade uit de tuin, eieren en overheerlijke broodjes. Al snel roept een kind “Hmm dat ziet er lekker uit”. Het personeel roept één voor één de kinderen met hun ouders op om hun borden te vullen met het lekkere eten. Zo houden ze een goed overzicht en vermijden ze drukte bij de tafel. Nadat alle buikjes gevuld zijn met het lekkere verse eten van De Moestuin is het tijd om nog even te genieten van de buitenlucht. De Moestuin beschikt ook over een gezellige speeltuin tussen de bomen en de planten. “Het is een fijne en kindvriendelijke plek om te spelen”, vertelt Monique. “Ik ben een trouwe fan van De Moestuin”.

De Moestuin zorgt ervoor dat alles is geregeld voor de families en organiseren leuke activiteiten tijdens dit soort feestdagen. “Ik denk dat het voor families dan ook meer een rustdag is”, verteld Esmé. De hele ochtend en middag hangt er een gezellige en fijne sfeer hier. Zelfs wanneer de kinderen alweer richting de auto lopen roept er een meisje: “Hey, de paashaas heeft ook hier een chocolade eitje verstopt.” Voor je het weet, eet ze het paaseitje snel op.

Over de auteur