Utrecht West

Selecteer Pagina

Petitie gelanceerd voor omheinde hondenspeelweide in het Cremerpark

Petitie gelanceerd voor omheinde hondenspeelweide in het Cremerpark

De mogelijke locatie voor de omheinde hondenspeelweide gelegen aan het kruispunt Cremerstraat en Cremerplein. Foto: Joost Siebeling

Nieuw Engeland – Op 22 november heeft Natasha-Rachel Numan een petitie gelanceerd met als doel de gemeente aan te sporen om een omheinde speelweide voor honden te realiseren in het Cremerpark.

Het initiatief van de petitie is volgens Natasha-Rachel ontstaan uit de behoefte van hondenbezitters die in het park hun hond niet los kunnen laten lopen op de speelweide. Dit komt doordat er vrij regelmatig op bepaalde plekken eten en uitwerpselen van zwervers of verslaafden ligt. ‘’Niet alle, maar veel honden gaan daar op af en eten wat ze vinden, met soms nare gevolgen. Honden kunnen erg ziek worden van de uitwerpselen waar restanten van drugs of middelen in zitten, waardoor ze naar de dierenarts moeten’’, beklemtoont Natasha-Rachel. 

Een andere belangrijke reden voor de petitie is de drukke aangrenzende Cremerweg. Doordat het park direct verbonden is met deze weg, kunnen honden gemakkelijk de straat op rennen. Natasha-Rachel benadrukt dat het al een paar keer erg vervelend is afgelopen: ‘’Het is helaas al een paar keer voorgekomen dat een hond werd aangereden, en het baasje de hond niet meer mee terug kon nemen na het bezoek aan de dierenarts.’’ Naast de veiligheid die een dergelijke omheining biedt, is het tevens een mogelijkheid om honden vrij te laten rennen en samen te laten spelen met andere honden, benoemt Natasha-Rachel. 

De petitie is inmiddels door 22 mensen ondertekend. Natasha-Rachel probeert samen met de betrokkenen zo veel mogelijk hondenbezitters in het Cremerpark te informeren over de petitie. De petitie voor de omheinde speelweide kan worden ondertekend tot 20-02-2024 op www.petitie.nl.

Over de auteur

joost Siebeling

Ik ben Joost Siebeling (2004) en ik ben eerstejaars student op de School voor Journalistiek. Ik woon in Eemnes, gelegen dicht bij Hilversum. Ik ben een sociaal en nieuwsgierig persoon. Deze twee eigenschappen zijn erg belangrijk als journalist. Daarom denk ik dat de opleiding Journalistiek perfect bij mij past! Ik wil uiteindelijk op de opleiding ontdekken op welk vakgebied mijn talenten en eigenschappen het best tot hun recht komen. Verder kijk ik erg uit naar de komende vier jaar op de hogeschool!