Zeist

Selecteer Pagina

Nieuwe tv-serie in de maak over geldzorgen

Nieuwe tv-serie in de maak over geldzorgen

Slotstad RTV en Deltafilm werken samen aan tv-serie over geldzorgen. Beeld: pixabay

Zeist- Slotstad RTV komt met een televisie serie over geldzorgen bij bewoners van Zeist, Bunnik en omgeving. In de serie volgen ze mensen die in financiële moeilijkheden verkeren of hebben gezeten. Het doel van de serie is het taboe over geldzorgen te doorbreken en het bespreekbaar te maken.

In de tv-serie worden mensen gevolgd die geldzorgen hebben of ermee te maken hebben gehad. De serie wordt gebracht als een zoektocht waarbij ook hulporganisaties het woord krijgen om aan te kaarten waar mensen terecht kunnen die geldzorgen hebben. Met de serie hopen ze de drempel te verlagen om over geldzorgen te praten of om hulp te gaan zoeken.

De deelnemers hebben ze onder andere gevonden bij organisaties zoals: Het wegwijscafé en SchuldHulpMaatje. Ook kunnen mensen zich aanmelden op de website van Slotstad RTV, ‘de aanmeldingen lopen tot nu toe gestaag’ vertelt Irmgard Kuster. Zij is de omroep coördinator van Slotstad RTV en werkt mee aan de serie.

Zeist is een welvarende gemeente, maar desondanks kampen toch veel mensen met geldzorgen. ‘Wij zien dat in onze gemeente de welvaart per wijk best kan verschillen, ‘aldus Laura Hoogstraten, wethouder bestaanszekerheid. De geldzorgen onder bewoners van Zeist zijn volgens Laura Hoogstraten erg verschillend en variëren van klein tot groot. Dit kunnen mensen zijn die moeten rondkomen van een bijstandsuitkering, mensen die gescheiden zijn en moeten rondkomen van één inkomen in plaats van twee of mensen met schuldenproblematiek. Daarnaast is het inkomen van sommige inwoners te laag om goed mee te komen met de huidige economische uitdagingen.

De gemeente helpt mensen in armoede via verschillende organisaties en initiatieven zoals het project: Vollenhove Vooruit. Laura Hoogstraten ziet het bestrijden van armoede als een essentiële taak en vindt het belangrijk dat de gemeente daarvoor hard blijft werken zodat iedereen in Zeist kan meedoen. De serie die vanaf februari 2024 te zien is zou hierbij een handje kunnen helpen.

Verslaggeefster Nadine op den Kelder gaat in gesprek met omroep coördinator Irmgard Kuster van Slotstad RTV over de inspiratie achter de tv-serie over geldzorgen en het belang van het taboe doorbreken.

Over de auteur