Houten

Selecteer Pagina

Sociale media als stemwijzer

Sociale media als stemwijzer

Stemhokjes Houten Castellum

Sociale media zijn enorm effectief in het verspreiden en beïnvloeden van meningen. Politici maken hier ook steeds vaker gebruik van. Maar hebben sociale media nou daadwerkelijk invloed op welk bolletje er rood geleurd wordt tijdens de landelijke Tweede Kamerverkiezingen?

Op de ochtend van 22 november lopen inwoners van Houten in en uit Rooms-Katholieke Basisschool Aventurijn in Houten Castellum. Jong en oud stemt hier vandaag op de partij, en persoon, waarvan zij denken dat die ons land het beste kunnen regeren. Maar waar hebben ze die stem eigenlijk op gebaseerd? ‘Ik heb heel wat stemwijzers ingevuld’ zegt Lotte van 20. ‘Ik heb niet het idee dat er op sociale media een goed, onpartijdig en compleet beeld wordt weergegeven, ik vond het wel tot op het laatste moment een lastige keuze’. Niet iedereen vond de keuze even lastig. ‘Nee, ik had van tevoren al besloten op wie ik ging stemmen’ vermeld Steijn van 21.

Na een tijdje mensen te hebben ondervraagd bij het stemlokaal is te concluderen dat de mensen uit Houten Castellum zich niet zo gemakkelijk laten beïnvloeden door allerlei campagnefgilmpjes en discussies op sociale media platformen.

Over de auteur