Het hosten van events en de toekomst van de muziekindustrie

Het hosten van events en de toekomst van de muziekindustrie

Foto; Thijmen van den Bergh

Tekst: Jochem van Velzen

Thijmen, recentelijk de drijvende kracht achter het evenement “Het Systeem” in Tilburg, deelt zijn ervaringen over het organiseren van een uniek underground feest bij de Hall of Fame. Als nachtprogrammeur kreeg hij de kans om een stage te vullen met zijn eigen ideeën voor een groot Halloween-feest, en zo ontstond Het Systeem.

In plaats van de gemakkelijke route te kiezen en een bestaand soundsystem of event te boeken, besloot Thijmen zelf iets te bedenken. Het resultaat was een succesvol evenement dat de jonge generatie aansprak met underground muziek op een indrukwekkend geluidssysteem.

Het proces van het regelen van artiesten en de venue werd vergemakkelijkt door Thijmens passie en overtuiging. Hij benadrukt het belang van een goed concept bij het benaderen van venues en het selecteren van artiesten die passen bij de visie van het evenement, eerder dan zich te veel te richten op een specifieke doelgroep.

Voor Thijmen was Het Systeem de eerste keer dat hij een evenement op zo’n grote schaal organiseerde. Met 700 mensen in de Hall of Fame overtrof het zijn verwachtingen, en de positieve reacties en interesse voor toekomstige edities bevestigen het succes.

Toch neemt Thijmen leerpunten mee naar de volgende keer. Hij benadrukt het belang van duidelijke communicatie met technische teams en een betere voorbereiding op het gebied van techniek. Ondanks enkele last-minute uitdagingen beschouwt hij het evenement als geslaagd en kijkt hij uit naar de volgende edities.

Het Systeem is niet alleen een feest, maar een label dat Thijmen heeft opgebouwd, en het lijkt erop dat dit slechts het begin is van een reeks succesvolle evenementen die de underground muziekscene in Tilburg zullen blijven verrijken.

Video: Jochem van Velzen

Over de auteur

Jochem van Velzen

Ik ben Jochem van Velzen, ben 21 jaar oud. Ik woon nog in Roosendaal. Ik ben nieuwsgierig en ontdek graag nieuwe dingen. Als ik later klaar ben met de studie wil ik graag iets doen in de radio of muziek wereld, maar voorlopig houd ik me nog even bezig met het afronden van de studie Journalistiek.