Superfan; Goldband

Superfan; Goldband

Elke week hebben wij een fan van de week te gast in onze podcast kunstkwebbels. Deze week is Gunther Janssens bij ons te gast. Gunther is een enorme Goldband fan.  

Milo Driessen, Karel Gerlach en Boaz Kok, het zijn zonen van stukadoors maar je herkent de namen waarschijnlijk omdat ze samen de band Goldband vormen. De leden hebben elkaar ontmoet omdat ze allemaal zoons waren van stukadoors. Alle drie gingen ze weleens mee met hun vaders en zo zijn ze elkaar ook tegengekomen. Na een beetje zingen op de werkplaats zijn ze op het idee gekomen om een band te beginnen. Zo is Goldband geboren.  

De naam is dan ook een verwijzing naar het stukadoor verleden van de drie jongens. Het is namelijk een verwijzing naar de gelijknamige pleistergips merk, Knauf Goldband. In 2021 kwam het tweede album, betaalbare romantiek, van Goldband uit. Via dit album is de band in veel uitverkochte concertzalen te vinden. 

In 2022 begon Goldband op vele grote festivals te verschijnen. Zo stonden ze in 2022 al op Rock Werchter, Lowlands en Tomorrowland. 3voor12 bekroonde zelfs het optreden op Lowlands als het beste festival optreden van het jaar, ook wonnen ze MTV award voor Best Dutch Act en twee 3FM awards. In 2023 volgden 3 Edisons, 3 3FM Awards en won Goldband, als kroon op de nog jonge carrière, de Nederlandse Popprijs. 

Kortom de band is dus zeer succesvol en hebben ook vele trouwe fans. Gunther Janssens is hier een van. Hij zag Goldband live op Rock Werchter en was er gelijk helemaal van weg. Sindsdien is hij veel vaker de band live komen zien. Hij heeft ze namelijk in 1 jaar 48 keer live gezien. Hieronder is te horen hoe hij met ons in gesprek ging over zijn liefde voor Goldband.  

Over de auteur

Froukje Idema

Froukje Idema (2004) is een journalistiek student aan de hogeschool Utrecht. Ze is erg geïnteresseerd in het vak en heeft een breed interesse veld. Ook vind ze het interessant om maatschappelijke discussies op de voet te volgen. Het liefst zou ze de onderzoeksjournalistiek ingaan.