Hoge verwachtingen voor Nederlands team op de Olympische Spelen in Parijs

Hoge verwachtingen voor Nederlands team op de Olympische Spelen in Parijs

Aankomende zomer staan de Olympische Zomerspelen in Parijs op het programma. Na de buitengewoon goede prestaties van de Nederlandse atleten op het WK indoor afgelopen week, waar een recordaantal medailles behaald werd, zijn de verwachtingen hoog voor de Olympische Spelen in Parijs.

Er wordt met veel verwachting uitgekeken naar de Spelen in Parijs. Nederland is al edities lang de grote favoriet bij het mannen en vrouwenhockey en ook van de Nederlandse roeiteams worden zoals gewoonlijk goede prestaties verwacht. Maar nu de Nederlanders ook historisch goed presteren bij de atletiek wordt er een recordaantal medailles verwacht. Nu ligt het recordaantal medailles op zesendertig  medailles, maar dat zou dit verbroken kunnen gaan worden. Volgens databureau Gracenote hebben de Nederlandse atleten dit jaar maar liefst kans om eenenveertig medailles te winnen. Hiervan zijn de verwachtingen dat Nederland dertien keer goud, elf keer zilver en zeventien keer brons zal bemachtigen. De grootste slag zou Nederland bij het wielrennen moeten slaan, hier worden maar liefst vier gouden medailles verwacht.

Maar niet alleen van de wielrenners wordt dit jaar veel goud verwacht. De atleten waar op dit moment de meeste ogen op gericht zijn, zijn Femke Bol en Siffan hassan. Volgens Gracenote zou Femke Bol de gouden medaille op de vierhonderd meter horden moeten winnen. Hierbij zal het aan vertrouwen van Bol niet ontbreken aangezien zij afgelopen weekend op het WK indoor nog het wereldrecord wist te lopen. Naast het wereldrecord heeft Bol zich kunnen revancheren voor haar fout tijdens de finale estafette van het wereldkampioenschap atletiek in 2023. Dit keer wist heeft ze samen met haar teamgenoten goud kunnen winnen tijdens het WK indoor. Siffan Hassan zal zich op vier verschillende onderdelen laten zien, namelijk op de vijftienhonderd, vijfduizend, tienduizend meter en de marathon. Een groot verscheidenheid aan afstanden, Gracenote verwacht dat ze goud zal winnen op de tienduizend meter.

Kortom, nu Nederland ook op de niet typisch Nederlandse onderdelen topfavorieten kan inzetten belooft het een mooie zomer te worden in Parijs. Om alvast te kunnen speculeren over de medaillekansen van de Nederlanders, spraken we in de studio met sportanalist Jeroen van Barneveld.

Over de auteur